kabirash25

kabirash25, Jurnal Pescar / BLOG - miercuri, 10 August 2011 la 18:59


Reteta conserva peste (babusca, scobar, caras)



2010

2011

2012

2013

2014


Eu fac in general din 5kg babusca gata curatata si taiata cam la 5cm (sau caras, scobar), dar se poate lasa si mai mare.

Ingrediente:

5-6 cepe mari;

5-6 morcovi;

piper boabe;

mustar boabe;

foi de dafin;

200ml otet;

1l ulei;

sare

2 lingurite mici de salvie(ceai uscat)

Folosesc o oala mare care sa-mi incapa in cuptor, dar se poate folosi si kukta (oala sub presiune) care e mai ideala, scoti timpi buni la gatit. Deci, pun cam 100ml ulei in oala, pun apoi frunze de dafin peste ulei, aranjate incat sa fac un strat, apoi pun un rand de peste care l-am sarat in prealabil.Pun un strat de ceapa taiata pestisor(julien) peste peste, un strat de morcovi taiati rondele, cateva boabe de piper, boabe de mustar, 2-3 frunze de dafin, un pic de salvie uscata, si cam 1-2linguri de otet. Se repeta procedeul pana se umple oala sau se termina pestele :) Apoi se toarna si restul de ulei, iar daca nu s-a acoperit toata compozitia cu ulei, se adauga apa (altii poate prefera apa + bulion). Se da la cuptor 9-10ore la foc mic. Foarte important: dupa ce este gata se lasa sa se raceasca complet si apoi se poate pune in borcane, altfel se sfarma tot pestele si poate rezulta pasta de peste. Pofta maxima!

Comentarii

fanuface, Duminică, 10 Iunie 2012 7:24:

E foarte faina reteta,e reala dar ulei trebuie un pic mai putin,si foile de dafin la fel ca daca sunt prea multe iese amara conserva.Te rog sa nu te superi pe un batran care face reteta asta de foarte mult timp ok?daca te-am suparat te rog sa ma ierti.

raducu, Joi, 11 August 2011 1:02:

Babusca este un peste extrem de ieftin, undeva la 3 ron/kg am vazut aici in comuna Alba Iulia.
Musai sa incerc si eu aceasta reteta.
Multumim pt. sharing !