Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Captură la Somn, 9.5kg şi 120cm

Rasoi, Miercuri, 15 Iunie 2011 pe Barajul Lotru, raul Olt, judeţul Valcea

Specia:
Captură de:
Data:
Miercuri, 15 Iunie 2011
Reţinut/eliberat:
reţinut
Lungimea:
120 cm - fixă
Greutatea:
9.5 kg - fixă
Nada/năluca:
CAST MASTER 32 gr.
Stil pescuit:
Spinning
Detalii stil:
Somnul a fost pescuit la spinning utilizand o naluca CAST MASTER de 32 grame. Pescuitul a fost realizat pe raul Olt, sub barajul Lotru, in anul 2011.
Echipament:
Echipamentul utilizat pentru pescuitul la somn pe care l-am folosit este urmatorul: - Lanseta Shimano Catana 2,7m, putere 20-50gr.; - Mulineta Shimano GT 2500; - Fir textil Spidewire diam. 0,16, rezistenta 11 kg; - Naluca CAST MASTER 32 gr.
Descriere:
Pescuit la somn cu momeli artificiale. Pestele a fost retinut deoarece era ranit la branhii si la cap.
Somn

Discuție

Rasoi 25 Februarie 2012:
Salut Bogdane (Bogdan 78)!

Iti multumesc mult pentru aprecieri.
Dar, sa stii ca nu trebuie sa fii invidios pe altul ca a prins un peste mai mare decat tine, ci din contra trebuie sa ne bucuram ca mai exista asemenea exemplare in apele noastre.
Nu se stie niciodata, daca perseverezi si bineinteles daca stii comportamentul pestilor, daca le cunosti obiceiurile, cred cu siguranta ca se vor obtine rezultate.
M-as bucura daca anul acesta sa poti pescui un exemplar...asa macar de 2 ori cat a fost al meu.
Dar, haide sa spun cate ceva despre tehnica de spinning la care poate fi pescuit somnul.
Este vorba despre o naluca metalica sub forma de prisma romboidala care evolueaza in apa similar ca o lingura oscilanta.
Denumirea este de CAST MASTER, si se poate pescui cu ea si la lte specii, respectiv avat, stiuca, salau si chiar clean.
Important de retinut este faptul ca, somnul reactioneaza la aceasta momeala respectiva de obicei numai atunci cand este in perioada de depunere a icrelor.
Acest lucru il spun cu parere de rau, dar atunci este perioada optima pentru spinning, eleiberam si noi cati putem, dar probabil ca marea majoritate ajung in plasele braconierilor.
Atunci (mai-iunie) somnii migreaza de la apa adanca,e obicei, la apa mai mica cu substrat de prundis sau bolovanis, pentru a se freca de pietre si de depune mai usor icrele.
In acest moment, daca se cunosc aceste locuri si daca se lanseaza in perimetrul respectiv, somnul va vedea naluca si atentie...o va ataca nu ca sa se hraneasca ci ca sa-si apere teritoriul de un eventual atacator.
Din experienta proprie (peste 30 ani),am observat ca in majoritatea cazurilor de pescuit la spinning, ma refer, cea mai buna metoda de pescuit somn de dimensiuni mari pe raul Olt, ar fi cea descrisa anterior.
Nu vreau sa ma laud cu acest lucru, dar marea majoritate a pescarilor valceni de spinning, si in special a celor pasionati de catre pescuitul sportiv la somn, folosesc aceasta metoda.
Bineinteles, ca mai exista si va

Bogdan Craciun 24 Februarie 2012:
Felicitari pentru captura facuta!Ca pescar la spinning sunt putin invidios ca nu am reusit inca o asemenea captura.Oricum eu am sa perseverez in continuare si sper sa depasesc unele recorduri(macar pe ale mele daca nu pe a altora).Bravo si iti urez ca anul acesta sa prinzi pesti cat mai multi si cat mai mari fata de anul trecut!

Radu Pop 24 Februarie 2012:
E superb ! Nici nu stiu daca am zis ceva de captura, cred ca am zis in msg privat, dar: felicitari ! Si eu sunt amator de spinning asa ca jos palaria.

Rasoi 24 Februarie 2012:
Multumesc pentru indicatie, am citit prea tarziu problema cu setarile locatiei.
Am modificat titlul.

Radu Pop 24 Februarie 2012:
Altfel se rezolva problemuta deoarece titlul se genereaza automat. Primul lucru ce sta scris cand adaugi o captura este: Atenţie: asigură-te prima dată că locul de pescuit este deja introdus în baza de date .... Dacă nu există, click aici şi adaugă-l iar apoi revino aici şi continuă munca.
Asadar rugamintea mea este sa mergi la "Locuri", in meniul de sus, si sa adaugi aceasta locatie de pescuit, Baraj Lotru. Pe urma, in aceasta pagina ai un buton cu "modifica datele capturii" ... iar acolo vei putea schimba locatia de pescuit. Se face ?

Rasoi 24 Februarie 2012:
Va salut si va multumesc pentru apreciere.
Nu se pune problema, nu am nevoie de niciun premiu, doar ca v-am transmis fotografia pt. ca sa vedeti si dvs. ce se poate pescui in jud. Valcea.
Va rog sa modificati dvs. locatia din titlul articolului.
Eu am incercat sa o modific de pe harta, dar vad ca nu merge.
Locul unde am pescuit somnul nu este lacul Bradisor, asa cum eronat apare scris, ci este aproape de Brezoi, aval de barajul Lotru pe raul Olt, asa cum se obseva si in fotografie.
Nu de altceva, dar o sa rada pescarii valceni de mine cand or sa vada ca am pescuit un somn in lacul Bradisor!!!. Or sa spuna ca sunt un mincinos veritabil.
Deci, ca sa nu fie probleme de acest fel, va rog sa modificati dvs. locatia (lacul Bradisor) cu cea adevarata (aval de barajul Lotru, raul Olt).
Cu stima si ne mai ''auzim'' si cu alte capturi si partide pescuit.

Radu Pop 24 Februarie 2012:
Probleme cu locul de pescuit. De ce nu aveti rabdare sa adaugati unul nou daca nu-l avem in baza de date ? Hai ca nu doare.

Dinu Florin Cirstean 24 Februarie 2012:
Premiile, scuze

Dinu Florin Cirstean 24 Februarie 2012:
E foarte frumos. problema este ca premile pentru anul 2011 au fost deja "atribuite", iar pentru anul 2012 in concurs vor puncta doar capturile din 2012. Oricum "FELICITARI!"Notă acordată:

din 5 voturi + enciclopedie

Nota finala: 10

Nota oferita de sistem: 10

Nota oferita de pescari: 10