Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Captură la Somn, 5kg şi 105cm

Rasoi, Sâmbătă, 19 Mai 2012 pe Barajul Lotru, raul Olt, judeţul Valcea

Specia:
Captură de:
Data:
Sâmbătă, 19 Mai 2012
Reţinut/eliberat:
reţinut
Lungimea:
105 cm - estimată
Greutatea:
5 kg - estimată
Nada/năluca:
Cast Master de 21 gr.
Stil pescuit:
Spinning
Detalii stil:
-
Echipament:
Echipamentul folosit pentru pescuitul la naluca artificiala consta in: - lanseta Shimano Catana,putere 15-50gr. ,lungime 2,70 m, fir textil Climax o,16,mulineta Shimano.
Descriere:
Pescuit la momeala artificiala, pe raul OLT aval de barajul Lotru, in apropierea localitatii Brezoi, amonte de varsarea raului Lotru in Olt.
Somn

Discuție

Adrian Stefan 7 Iunie 2012:
in ceea ce priveste pastravul ,in italia e deschis sezonul de la rasaritil soarelui a ultimei duminici din februarie pana la apusul soarelui a ultimei duminici din octombrie asta e legea eu noi nu putem schimba nimic...

Adrian Stefan 7 Iunie 2012:
eu stiu foarte bine cand depun icrele doar ca in romania nu exista prohibitie pe specie de peste ca in italia: la romani cand e interzis e interzis totul

Adrian Stefan 7 Iunie 2012:
nu e chiar stilul meu somnul la spinning...prefer cleanul cu echipament ultralight..si mai am si surprize ca anul trecut un salau la o rotativa martin de 3 grame,cu 0,16,lanseta casting 0/5 grame..salaul avea 1,8 kg
oricum o sa le incerc la mare cat de curand sper...ca de acum se apropie baracuda si serra de maluri stancoase in porturi..pe rau nu merg cu echipament greu de spin..de fapt nici marelanseta 2.40 castin 10 40 grame..mulineta marimea 3000 fir fluorocarbon de 0.26 in bobina si struna de fluorocarbon de 0.70)

Rasoi 7 Iunie 2012:
Foarte bine. Dar, macar nu le mai tine in cutie, testeaza-le!
Sa vezi ce senzatie te incearca atunci cand trage somnul, sau mai bine zis cum pune stop la naluca, incepand sa se zbata sacadat...si dupa aceea incepe distractia cu obosirea lui!
In legatura cu prohibitia, din experienta proprie de-a lungul anilor si din cunoasterea pestilor, eu cred ca bibanul a cam depus icrele in perioada noiembrie-martie, deci, asa incat se pot retine fara probleme cativa pesti pentru o saramura buna.
In cazul salaului cred si el a cam terminat cu depunerea icrelor. Salaul depune icrele in perioada martie-aprilie, cel tarziu luna mai.
Cred ca este o lipsa de profesionalism si o necunoastere a speciilor de pesti, in ceea ce priveste modului de viata si inmultirea pestilor, in sensul ca nu putem sa consideram ca acestia se inmultesc in aceeasi perioada.
Ma refer la specialistii care emit legislatia in domeniu. Mai conteaza foarte mult si zona geografica unde este situata zona hidrografica.
In acest sens, ca un exemplu sugestiv as dori sa va intreb daca este normal ca pescuitul pastravului si a altor salmonide sa fie oprit circa 6-7 luni, din septembrie pana in mai?
Eu cred ca este o mare prostie, deoarece acesta se inmulteste conform cercetarilor efectuate si a tratatelor in vigoare in perioada noiembrie- februarie cel tarziu.
In fine, am facut aceasta mica divagatie, pt ca sa intelegeti si dvs., ca noi, pescarii sportivi trebuie sa fim limitati si sa respectam niste legi si regulamente aberante, concepute de catre niste nepriceputi in domeniu, care se pricep la pescuit, piscicultura, protectia mediului, s.a.m.d., asa cum ma pricep eu la cititul in stele.
Totul este pe fond politic, si conform liderilor care isi fac reclama in aceasta perioada, toata lumea se pricepe la absolut orice, necontand faptul ca ai sau nu ai experienta in domeniu.
Eu, de exemplu sunt de profesie inginer mecanic si metalurg, de vreo 20 ani si pescar (numai sportiv) de circa 20 ani.
Ca pescar (sport

Adrian Stefan 7 Iunie 2012:
Stiu tot despre kastmaster,doar ca eu le ma luat ptr spinning la mare...si cum atunci cand merg la mare prefer boloneza,le am uitat intr o cutie,kastmasterul merge bine si la avat,recuperat rapid si cu vf lansetei tinut sus,normal nalucille mai usoare..
Cat despre pescuitul somnului in prohibitie pe mione nu ma deranjeazasa nu duci acasa salaul sau bibanul in perioada asta daca intra accidental),dar traim intr o tara democratica si fiecare face cum crede

Ionut Ciocan 7 Iunie 2012:
felicitari

Rasoi 6 Iunie 2012:
Salut!
Multumesc pentru apreciere.
Utilizeaza negresit Kastmasterele, deoarece in aceasta perioada a anului sunt imbatabile pentru pescuitul somnului.
Aceste naluci evolueaza aidoma unor linguri oscilante, imitand un peste bolnav.
Mai pe inteles, somnul cauta acum locuri cu apa mai mica, curent moderat si cu fund pietros pentru depunerea icrelor.
In momentul cand naluca evolueaza prin preajma somnului, acesta este cumva deranjat de catre prezenta acesteia si o ataca considerad-o un potential dusman care vrea sa-i deranjeze cuibul.
Toata tehnica este sa ai o lanseta de putere mai mare de 20-50gr., fir textil 10-12 kg., mulineta buna si trebuie mulinat lent si cat mai aproape de fundul apei. Kastmaster de 21-32 gr. argintiu.
Asa pescuim noi somnul pe Olt in zona Brezoi pana spre Cornet.
O sa se spuna ca este prohibitie si ca nu este legal sa pescuim acum, dar, cu scuzele de rigoare, va spun ca numai in aceasta perioada se poate pescui somnul la spinning, cand acesta urca la apa mica din avalul barajelor, dupa care se retrage spre locuri cu adancimi mari, unde nu se poate pescui numai cu momeala.
Bineinteles, ca exemplarele de talie mica sunt eliberate imediat, retinand cate un exemplar mai mare, tocmai bun pentru un gratar cu familia.
Macar asta sa fie paguba, in comparatie cu ceea ce fac braconierii si pe care nu ii vede nimeni.
In fine nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu comentariul meu, asa incat, daca vremea va permite nu ezitati sa pescuiti la spinning somnul in zona d-voastra.
O zi buna si FIR INTINS !

Adrian Stefan 5 Iunie 2012:
felicitari...
am kastmaster dar inca nu le am folosit niciodata.initial le am cumparat pentru spinning la mare)Notă acordată:

din 3 voturi + enciclopedie

Nota finala: 8.17

Nota oferita de sistem: 10

Nota oferita de pescari: 6.33