ENCICLOPEDIE

Ultimele articole publicate:

Capitole în enciclopedie:

Specii de peşti:

Lista tuturor speciilor

Strunghilul
(neogobius melanostomus)

  Este specia cel mai uşor de determinat, prin faptul că este singurul guvid de la noi ce prezintă în partea posterioară a primei înotătoare dorsale o pată neagră proeminentă. [...] citeşte mai departe

Stavrid
(trachurus trachurus mediterraneus)

Stavridul este un peste pelagic, care traieste in bancuri masive. Este un peste migrator, care ierneaza in Marea Marmara si in regiunea Bosforului, aparand in zona litoralului nostru in bancuri mar [...] citeşte mai departe

Biban de mare
(serranus scriba)

Bibanul de mare face parte din supraclasa pestilor ososi, supraordinul Acanthopterygii, ordinul Peciformes, familia Serranidae. Are lungimea de 20-30 cm. Corpul bibanului este usor comprimat si [...] citeşte mai departe

Virezub
(rutilus frisii)

Este un pește bentopelagic dulcicol și salmastricol. Trăiește în cursurile inferioare ale râurilor mari, lacuri și lagunele de coastă, estuare și apele marine salmastre. Tolerează conce [...] citeşte mai departe

Morunaş
(vimba vimba)

Morunasul are cam aceeaşi răspândire ca şi scobarul, răspunde aproximativ la aceleasi momeli, stilul de pescuit se aseamănă doar că este un peşte care opune mai mare rezistenţă în timpu [...] citeşte mai departe

Roşioară
(scardinius erythrorhtalmus)

Popular mai este denumită şi “babuşca roşie” sau “ocheană. In Europa se intalneste din Anglia si sudul Suediei pana la Ural. In tara noastra este prezenta in Dunare, in toate [...] citeşte mai departe

Zglăvoaca
(cottus gobio)

Zglavoaca (Cottus Gobio) Are capul mare cu gura larga. Corpul cilindric, fara solzi, se subtiaza spre coada, fiind prevazut cu aripioare pectorale foarte dezvoltate. Intunecat la culoare, c [...] citeşte mai departe

Cleanul dungat
(telestes souffia)

Cleanul dungat este reprezentată în râurile Europei prin trei subspecii: 1.Telestes souffia souffia în bazinul Rhonului și al Varului 2.Telestes souffia muticellus î [...] citeşte mai departe