Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Congerul de mare - Conger Conger

Descriere

Congerul de mare este un peste care traieste in Marea Neagra, insa este destul de rar prins de pescari deoarece valoarea sa economica nu este semnificativa. Populeaza indeosebi apele din estul Oceanului Atlantic de Nord si Marea Mediterana.

In alte tari congerul de mare este pescuit in cantitati mari, fiind considerat un peste bun pentru consum (desi nu este foarte gras si delicios ca alte specii), sau prins ca momeala pentru capturarea altor pesti.

Ca aspect general il putem asemana cu un sarpe deoarece are rostrul lung, corpul aproape cilindric, iar fantele branhiale au fiecare cate o mica deschidere semicirculara pe partile laterale. Are corpul compact, lung de 2,7 m, fara solzi si fara inotatoare pelviene. Greutatea corporala ajunge la aproximativ 65 kg, iar coloritul este gri-inchis, negru-maroniu sau complet negru. Inotatoarele dorsala si anala sunt lungi, prima fiind mai mare decat a doua. Are gura larga, buzele groase, maxilarele puternice, bine echipate cu dinti ascutiti, cu ajutorul lor vaneaza pe timp de noapte pesti, cefalopode si crustacee de pe fundul stancos si nisipos al apei, la adancimi de cel mult 100 m.

Noaptea este activ, devine un pradator vorace pentru pestii mijlocii, iar ziua sta scuns in crevase, in grotele subacvatice sau uneori in epavele scufundate. Exemplarele mici pot fi observate in habitatele stancoase din larg.n perioada de reproducere exemplarele adulte migreaza in largul marii in apele mai adanci, de peste 3000 m.

Fiecare femela depune un numar de 3-8 milioane de oua, din care dupa eclozare ies larvele transparente mai mari decat larvele de anghila. Acestea isi continua dezvoltarea si ating stadiul final la 12-24 luni, iar maturitatea sexuala la 5-15 ani. La aceasta specie femela moare dupa depunerea icrelor.

Congerul de mare este o specie comuna, face parte din ordinul Anguilliformes, familia Congridae.

Secţiune adăugată de Adrian Stefan, 19 ianuarie 2013, ultima modificare: Radu Pop, 17 februarie 2017

Capturi la Congerul de mare

103 cm, 2.9 kg

120 cm, 3.6 kg

Fotografii Congerul de mare

Galeria acestei specii cuprinde 2 fotografii . Mergi la indexul galeriei foto.

Congerul de mare - congerul-de-mare_2.jpg

duminică, 20 ianuarie 2013

Congerul de mare - congerul-de-mare_captura_1.jpg

duminică, 20 ianuarie 2013

Partide publice ce includ specia Congerul de mare:

30 buc, 20 kg, 18 ianuarie 2013
14 buc, 10 kg, 1 februarie 2014

Maxim 20 partide, aleator, ale caror autori au setat nivelul de confidentialitate liber. Lista tuturor partidelor publice, aici.

Unde găsim specia Congerul de mare ?

loc de pescuit in Italia Cala Galera, Italia
loc de pescuit in Italia Tarquinia, Italia
loc de pescuit in Italia Montalto di Castro, Italia
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Congerul de mare" a fost adaugată în enciclopedie de către Adrian Stefan la data de 19 ianuarie 2013

Ultimua contributie la "Congerul de mare": Radu Pop, 17 februarie 2017, ora 11:05

Lista capturilor în România la Congerul de mare

Lista capturilor externe la Congerul de mare