Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Coregon - Coregonus lavaretus maraenoides

Descriere

Coregonul este un alt peste din familia pastravului (o forma hibrida), care traieste In carduri, In special In lacurile adanci de munte, cu apa limpede si rece, bine oxigenata, de unde trece In rauri doar pentru reproducere.

Corpul este fusiform, usor comprimat lateral, cu gura terminala si mica. Pe spate prezinta a doua aripioara (adipoasa) caracteristica salmonidelor. Culoarea spatelui este gri-albastruie, flancurile sunt argintii, iar burta e alba. Talia maxima la care poate ajunge coregonul este de 60 cm lungime si 4 kg greutate. Cresterea e conditionata de disponibilitatea hranei si de conditiile de mediu. In conditii defavorabile, apare fenomenul de nanism.

Se hraneste cu plancton, mici crustacei, moluste si larve de insecte.

Maturitatea sexuala e precoce, intervenind In primul an de viata. Reproducerea se realizeaza In perioada rece a anului (toamna-iarna), In ape mici, de preferinta In partile inferioare ale raurilor interne, cand apar asa-zisi "tuberculi nuptiali" pe tot corpul, mai pronuntat la masculi.

Secţiune adăugată de Flavius Coșeri, 5 aprilie 2011, ultima modificare: Radu Pop, 17 februarie 2017

Completare descriere - coregon

Coregonul face parte din familia salmonidelor. Aceasta specie valoroasa a fost introdusa pentru prima oara in tara noastra in 1956, primele exemplare fiind aduse de la una dintre statiunile de reproducere piscicola de pe malul lacului Ciudskoe, din fosta URSS.

Coregonul poate fi intalnit indeosebi in Lacul Rosu si in unele crescatorii de crap din nordul Moldovei.

Corpul coregonului seamana ca forma cu cel al heringilor, insa inotatoarea adipoasa, aflata la baza cozii, tradeaza apartenenta sa la familia salmonidelor. Capul este mic, gura lipsita de dinti. Corpul este argintiu, usor mai intunecat pe spinare. Pe margini, inotatoarele sunt negricioase, in perioada reproducerii, corpul pestelui sclipeste mai intens.

Coregonul traieste in ape dulci, statatoare. Se hraneste cu organisme zooplanctonice si cu larve de tantari care plutesc pe apa. Exemplarele mai mari au modul de viata al rapitorilor, hranindu-se cu pesti de talie mica.

Reproducerea are loc in noiembrie-decembrie. Femelele depun icrele in lac sau in albia raurilor care se varsa in el. In functie de greutatea corporala, o femela depune 16000-82000 boabe de icre de culoare galbuie.

Este o specie foarte valoroasa, cu carnea deosebit de gustoasa, asemanatoare cu a pastravului.

Coregonul se pescuieste la fel ca pastravul. Se mai poate incerca si cu naluci mici cum ar fi voblere sau lingurite rotative evident mici.

Lungimea minima admisa la pescuit: 22 cm

Secţiune adăugată de Dinu Florin Cirstean, 5 aprilie 2011, ultima modificare: Radu Pop, 17 februarie 2017

Capturi la Coregon

Nicio captură înregistrată pentru specia Coregon

Fii primul care o face: click aici și rămâi în istorie, înregistrează captura ta!

Fotografii Coregon

Galeria acestei specii cuprinde 2 fotografii . Mergi la indexul galeriei foto.

Coregon - coregon_coregonus_albula.jpg

marţi, 5 aprilie 2011

Coregon - coregon_coregonus_lavaretus_maraena_1.jpg

marţi, 5 aprilie 2011

Partide publice ce includ specia Coregon:

Nicio partidă (publică).

Unde găsim specia Coregon ?

loc de pescuit in Italia Marta, Italia
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Coregon" a fost adaugată în enciclopedie de către Radu Pop la data de 29 septembrie 2010

Ultimua contributie la "Coregon": Radu Pop, 17 februarie 2017, ora 11:07

Lista capturilor în România la Coregon

Lista capturilor externe la Coregon