Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Doradă - Sparus aurata

Detalii

Dorada este o specie de pești din familia sparus. Locuiește în Oceanul Atlantic de Est și în Marea Mediterană. Peștii mai tineri se întâlnesc în apropiere de țărm, iar cei adulți preferă ape mai adânci — 30-150 metri.

Specific pentru această specie de pești este faptul, că se nasc doar masculi, iar după o perioadă de 3 ani se transformă în femele.

Corpul este de formă ovală, aplatizat pe laterale, acoperit cu solzi zimțați (inclusiv și pe cap). Maxilarul superior este puțin ieșit înainte. Ambele maxilare sunt dotate cu 4-6 dinți puternici în față, care ajută la prinderea hranei, urmați de niște dinți ascuțiți (răsuciți) și două rânduri de molari. Înotătoarea dorsală nu este divizată și se întinde aproape pe tot spatele. Culoarea doradei este gri-argintie iar înotătoarele au o tentă de roz (caudală — la mijloc o culoare mai închisă și pe margini mai deschisă).

Poate ajunge la o lungime de 70 cm și o greutate de aproximativ de 17 kg. Cel mai des se întâlnesc exemplare cu o lungime de până la 35 cm. Alimentația Hrana principală o constituie: peștii, crustaceele și moluștele (dar poate întrebuința și alge).

Secţiune adăugată de Cristian Alexandru Isar, 11 noiembrie 2013, ultima modificare: Radu Pop, 17 februarie 2017

Capturi la Doradă

Nicio captură înregistrată pentru specia Doradă

Fii primul care o face: click aici și rămâi în istorie, înregistrează captura ta!

Fotografii Doradă

Galeria acestei specii cuprinde 2 fotografii . Mergi la indexul galeriei foto.

Doradă - dorada_orata.jpg

duminică, 15 iunie 2014

Doradă - dorada_dorada.jpeg

luni, 11 noiembrie 2013

Partide publice ce includ specia Doradă:

12 buc, 1 kg, 24 noiembrie 2013
1 buc, 0.6 kg, 5 noiembrie 2013
5 buc, 0.5 kg, 27 decembrie 2013
20 buc, 2 kg, 26 decembrie 2015
9 buc, 0.9 kg, 11 ianuarie 2014
11 buc, 1.5 kg, 22 noiembrie 2014
1 buc, 1.85 kg, 9 noiembrie 2013

Maxim 20 partide, aleator, ale caror autori au setat nivelul de confidentialitate liber. Lista tuturor partidelor publice, aici.

Unde găsim specia Doradă ?

loc de pescuit in Italia Montalto di Castro, Italia
loc de pescuit in Italia Cala Galera, Italia
loc de pescuit in Grecia Skala Potamia, Grecia
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Doradă" a fost adaugată în enciclopedie de către Cristian Alexandru Isar la data de 11 noiembrie 2013

Ultimua contributie la "Doradă": Radu Pop, 17 februarie 2017, ora 11:12

Lista capturilor în România la Doradă

Lista capturilor externe la Doradă