Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Guvidul de mare - Gobius Cephalarges

Descriere

Aceasta specie traieste numai in Marea Neagra si in Marea Azov, precum si in lagunele si lacurile litorale din jurul celor doua mari. Este o specie endemica, relicta pontocaspica. In apele noastre se gaseste de-a lungul intregului litoral marin si in lacurile Razelm si Siutghiol, unde patrunde din mare.

Guvidul de mare are corpul alungit si cilindric in partea anterioara si comprimat lateral in cea posterioara, acoperit cu solzi ctenoizi. Capul este mare, putin comprimat dorso-ventral, cu o gura mare, terminala, putin oblica, cu buzele groase si carnoase. Cele doua inotatoare dorsale sunt concrescute la baza. Ventuza ventrala este de lungime variabila. Solzii acopera pieptul si istmul pestelui.

Mediul acvatic ambiant are o mare influenta asupra coloritului pestelui, astfel incat acesta este foarte variat in cazul respectivei specii. Partea superioara a dorsalei si a capului este de culoare intunecata, de multe ori de un brun-ocru sau brun negricios, cu multe pete inchise, de forma variata si neregulata. Pe opercule si bot prezinta multe pete si marmoratii. Partea ventrala a pestelui este cenusiu deschisa. Acest colorit de baza variaza in multe nuante, in functie de mediul acvatic. Dorsalele sunt cenusii, cu dungi longitudinale negre intrerupte. Anala, caudala si pectoralele au pete mai intunecate sau mai deschise la culoare, nu insa si inotatoarea ventrala.

Lungimea obisnuita este de 20 cm, dar atinge si 24 cm, in Marea Azov s-au semnalat si exemplare de 28 cm.

Guvidul de mare este o specie marina care intra si in lacurile salmastre, dar niciodata nu s-a semnalat in ape dulci, in Marea Neagra traieste pe fundul pietros, unde se hraneste cu crabi, creveti, amfipode, uneori si cu puiet de peste de alte specii. Consuma si scoici mici, culese din zona pietrisului unde traieste. Are carne gustoasa, motiv pentru care este un peste cautat.

Unealtele si metodele de pescuit sunt comune cu cele practicate in cazul hanosului.

Legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.

Secţiune adăugată de Stefan Craciun, 7 februarie 2013, ultima modificare: Radu Pop, 17 februarie 2017

Capturi la Guvidul de mare

Nicio captură înregistrată pentru specia Guvidul de mare

Fii primul care o face: click aici și rămâi în istorie, înregistrează captura ta!

Fotografii Guvidul de mare

Galeria acestei specii cuprinde 2 fotografii . Mergi la indexul galeriei foto.

Guvidul de mare - guvidul-de-mare_img_3681.jpg

joi, 8 decembrie 2016

Guvidul de mare - guvidul-de-mare_img_3680.jpg

joi, 8 decembrie 2016

Partide publice ce includ specia Guvidul de mare:

4 buc, 0.05 kg, 7 aprilie 2013
38 buc, 1 kg, 21 august 2013
2 buc, 0.2 kg, 5 martie 2013
30 buc, 0.9 kg, 23 august 2013
30 buc, 2 kg, 23 mai 2013
23 buc, 0.15 kg, 7 septembrie 2013

Maxim 20 partide, aleator, ale caror autori au setat nivelul de confidentialitate liber. Lista tuturor partidelor publice, aici.

Unde găsim specia Guvidul de mare ?

loc de pescuit in Italia Montalto di Castro, Italia
Portul Mangalia, jud. Constanţa
Venus, jud. Constanţa
loc de pescuit in Spania Amposta, Spania
loc de pescuit in Grecia Skala Potamia, Grecia
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Guvidul de mare" a fost adaugată în enciclopedie de către Stefan Craciun la data de 7 februarie 2013

Ultimua contributie la "Guvidul de mare": Radu Pop, 17 februarie 2017, ora 11:16

Lista capturilor în România la Guvidul de mare

Lista capturilor externe la Guvidul de mare