Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Scorpie de mare - Scorpaena scrofa

Descriere

Pestii scorpie (Scorpaena scrofa)

Pestii din familia Scorpaenoidea, care numara peste 250 de specii, sunt atat de diferiti intre ei ca forma, incat inrudirea filogenetica se poate stabili numai pe baza alcatuirii scheletului. Toti au in comun o apofiza indreptata in jos pe al treilea os al inelului orbital, care, partial, poate acoperi toata regiunea faciala.

Majoritatea scorpenoidelor sunt marine si se caracterizeaza, adesea, prin culori vii, atragatoare si prin forme ciudate. Reprezentatii familiei Scorpaenoidea au capul prevazut cu ghimpi ososi, puternici; iar inotatoarele spinoase, ca si corpul, sunt adesea prevazute cu expansiuni ale pielii; fruntea este indesata, in forma de sa, corpul drept, alungit si foarte putin comprimat lateral. Capul este numai in putine locuri solzos, fiind, in schimb, acoperit de ghimpi si tepi indreptati in diferite directii. Gura mare, larga si oblica este prevazuta cu dinti subtiri si ascutiti pe ambele falci.

O specie curioasa si des intalnita in Oceanul Atlantic, in Mediterana si in Marea Neagra este scorpia sau porcul de mare (Scorpaena scrofa) - un peste lung de 15 - 30 cm., dar scurt si gros, care poseda capacitatea de a-si schimba culoarea (mimetism). Corpul de culoare cafenie, cu puncte negre, are un aspect ghebosat. Porcul de mare este acoperit cu placute osoase pe cap, iar in dreptul ochilor este aparat de tentacule. Inotatorele au tepi alimentati de secretia unor glande veninoase, care reprezinta temute arme de atac.

Reproducerea are loc in lunile mai si iunie.

Carnea acestui peste, desi nu se consuma in tara noastra, este considerata o delicatesa in alte parti ale lumii.

Secţiune adăugată de Adrian Stefan, 26 martie 2013, ultima modificare: Radu Pop, 26 martie 2013

Capturi la Scorpie de mare

Nicio captură înregistrată pentru specia Scorpie de mare

Fii primul care o face: click aici și rămâi în istorie, înregistrează captura ta!

Fotografii Scorpie de mare

Galeria acestei specii cuprinde 4 fotografii . Mergi la indexul galeriei foto.

Scorpie de mare - scorpia-de-mare_scorpaena_scrofa.jpg

marţi, 26 martie 2013

Scorpie de mare - scorpia-de-mare_scorpaenascrofa.jpg

marţi, 26 martie 2013

Scorpie de mare - scorpia-de-mare_244_42.jpg

marţi, 26 martie 2013

Scorpie de mare - scorpia-de-mare_jpg_vive_fra_i_75_e_gli_800_m_di_profondita_e_fu_descritto_solo_nel_1943_dall_iitiolo_francese_jean_cadenat_c_giuseppe_mazza.jpg

marţi, 26 martie 2013

Partide publice ce includ specia Scorpie de mare:

20 buc, 5 kg, 22 noiembrie 2014

Maxim 20 partide, aleator, ale caror autori au setat nivelul de confidentialitate liber. Lista tuturor partidelor publice, aici.

Unde găsim specia Scorpie de mare ?

Portul Mangalia, jud. Constanţa
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Scorpie de mare" a fost adaugată în enciclopedie de către Adrian Stefan la data de 26 martie 2013

Ultimua contributie la "Scorpie de mare": Radu Pop, 26 martie 2013, ora 15:30

Lista capturilor în România la Scorpie de mare

Lista capturilor externe la Scorpie de mare