Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

Somn afican - Clarias gariepinus

Descriere

Somnul african, are capul turtit, relativ mai mic ca şi somnul normal. Nu are solyi şi culoarea pielii depinde mult de habitatul în care trăieşte. Acesta poate fii, culoare în închisă (spre mara, maro-cenuşiu închis), deschisa (maro deschis, maro-gălbui sau cenuşiu deschis).

Trăieşte mai ales pe fundul apei, dar se hrăneşte pe toate adâncimile. Nu este un peşte mofturos. Mânâncă apsolut tot ce găseşte: insecte, larvele acestora, râme, resturi de plante, peştişori morţii sau vii, ficat, maţe, salam, cremvurşti, palizer, etc.

Habitatul original al somnului african este întreaga suprafaţă a Africii, Asia Mică şi partea sudică a Turciei. S-a domesticit şi trăieşte şi în zone mai reci dar numai în condiţii artificiale, deorece nu suportă temperaturile mai mici de 15 grade celsius. Temperatura optimă pentru acest peşte este: 25-33 grade celsius, dar suportă şi temperaturi mai scăzute de 18 grade, dar numai dacă a scăderea de temperatură este de durată scurtă.

În primele luni de viaţă, are nevoie de apă curată şi oxigenată. Asta până în momentul formării complete a sistemului respirator care îl ajută la absorţia oxigenului şi din aer.

Somnul african este un peşte care se dezvoltă foarte repede şi creşte repede. La vărsta de 1 an în condiţii optime poate atinge greutaţii între 500-1000 gr.

În condiţii de creştere intensivă, somnul african soportă foarte bine densitatea mare de peşti, suportând până la 200 kg de somn african intr-un singur metru cub de apă.

Sistemul respirator al somnului african diferă de cel al peştilor normali. Din ultima pereche de brachii s-a format o pereche de camere de aer (asemănătoare plămânului), intens parcurs de artere prin intermediul căruia, peştele este capabil să primească oxigen din aer.

Secţiune adăugată de Bogdan Salcudean, 8 septembrie 2013, ultima modificare: Radu Pop, 31 august 2016

Capturi la Somn afican

Nicio captură înregistrată pentru specia Somn afican

Fii primul care o face: click aici și rămâi în istorie, înregistrează captura ta!

Fotografii Somn afican

Galeria acestei specii cuprinde o fotografie . Mergi la indexul galeriei foto.

Somn afican - somn-afican_somn_african.png

vineri, 13 septembrie 2013

Partide publice ce includ specia Somn afican:

Nicio partidă (publică).

Unde găsim specia Somn afican ?

Craiesti, jud. Cluj
Se afişează maxim 20 locaţii, aleator. Pentru lista tuturor locaţiilor unde se regăseşte o specie anume, foloseşte motorul de căutare din cadrul locurilor de pescuit.

Articole din enciclopedie

Niciun articol asociat.

Reţete culinare

Nicio reteta.Specia "Somn afican" a fost adaugată în enciclopedie de către Bogdan Salcudean la data de 8 septembrie 2013

Ultimua contributie la "Somn afican": Radu Pop, 31 august 2016, ora 13:14

Lista capturilor în România la Somn afican

Lista capturilor externe la Somn afican