Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

scrie

Dilema lui Tom

Lupul paznic la oi ( sau Tomosoiu paznic pe raul Siret )

de Dinu Florin Cirstean, Vineri, 10 Iunie 2011, 1620 afisari, rating maxim


DILEMA LUI TOM,

SAU “REGELE (ne)PESCAR”

                      ( pentru cunoscatori)

       TOM era un pescar priceput , de mic invatase toate tehnicile necasare si-i ajutase pe cei MARI cu priceperea sa. Acum cand in sfarsit ajunse MARE, TOM era foarte mandru de ceea ce stia. Nu trecea zi sa nu-si verifice echipamentele sale super performante de pescuit, pentru ca la priceperea pe care o capatase , TOM avea niste ustensile de pescuit grozave. Niste ustensile lungi , lungi de tot, kilometri intregi ,pentru toate categoriile de pesti ( cu ochiuri mai mari si mai mici). Nu scapau nici pestii cei mai mititei . Toata vara , zi si noapte Tom si oamenii lui munceau cu spor . Ba chiar si toamna si primavara , si ca sa nu faca cumva vreo pauza , si iarna. Productia de peste era buna , cam scadea de la an la an, dar asta probabil din cauza unor neaveniti care il incurcau . Niste amarati care nu aveau ustensile ca si el , lungi si subtirele , nu,astia aveau niste bete scurte de maxim 6-8 metri , nici nu se comparau cu kilometrii sai . Dar totusi si nemernicii astia erau buni la ceva , in fiecare an ii obliga sa plateasca cate o suma de bani la propira-i casierie . Asa ca pana la urma nu avea ce face si-i primea si pe ei sa pescuiasca pe MOSIA SA.

       Toate ii mergeau de minune lui TOM . Se gandea chiar sa-si denumeasca cumva MOSIA , ca numele actual nu-i prea placea. De fapt, ca sa vorbim pe cinstite nu-i placea chiar deloc. Era un nume vechi, si era acelasi ca si al orasului langa care se afla. Ori , daca acum era MOSIA SA, n-ar fi fost normal sa-i schimbe numele, si ce nume , mai nimerit ar fi putut sa poarte decat numele sau? Dar aici TOM avea o mare dilemma. Cum sa – zica MOSIEI SALE ? Sa puna intai numele de familie si apoi numele mic sau invers? Adica sa-i zica “O’SHOYU TOM “ Sau “TOM O’ SHOYU”?

(NOTA : Cei care stiu despre “CE” si mai ales despre “CINE” este vorba sunt sigur ca imi vor da dreptate)


Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

, 22 August 2011

ok

Citeşte din aceeaşi categorie:

Omul Tem-Bel si Involutia, 16 octombrie 2012, „Viaţa înseamnă evoluţie. Dacă încetăm să mai creştem, fizic şi spiritual, suntem ca şi morţi.” (Morihei Ueshiba)

Are balta peşte, 11 iulie 2012, S-a dus locul meu de vis

Braconaj la barajul Udeni -Arges 2012, 6 iulie 2012, De mai mult timp au aparut niste plase de 1x1 si cu un plumb in jumatate care se numesc parasute,si sint total interzise,totusi unii din inconstienta le folosesc.Risca dosar penal.

E pur si muove, 1 octombrie 2011, Alea iacta est("Zarurile au fost aruncate"-ulius Caesar)-valabil si pentru apele Romaniei,care sunt deja condamnate...

Pescuitul: afacere sau placere ?, 2 februarie 2011, O poveste gen "Fratele mai mare"

Fratele mai mare, 22 iulie 2010, Daca cineva îţi cere un peşte ca să-şi astâmpere foamea ,dă-i o undiţă ca să nu-i mai fie foame niciodată ( numai nu-l lăsa să braconeze ).