Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

scrie

E pur si muove

Alea iacta est("Zarurile au fost aruncate"-ulius Caesar)-valabil si pentru apele Romaniei,care sunt deja condamnate...

de Ionut Petrea, Sâmbătă, 1 Octombrie 2011, 1588 afisari, rating maxim


E pur si muove

 
Asta a spus Galileo Galilei in momentul in care a fost condamnat de catre inchizitie dupa ce a afirmat ca pamantul se invarte in jurul soarelui, si nu faptul ca pamantul este centrul universului si ca soarele savarseste o miscare de rotatie in jurul acestuia.Poate va veti intreba ce legatura are asta cu pescuitul?Nu are o legatura exacta,insa fraza "E pur si muove"(Si totusi se misca) mi-a venit in minte intr-o seara cand pescuiam pe Dunare, fara succes, de pe mal.Eram pregatit sa abandonez pescuitul la spinning si sa imi pregatesc lansetele de stationar, pentru somnul din adancuri.Atunci am zarit o barca, care isi facea de treaba(bracona) in zare.Si tot atunci mi s-a parut(nu eram beat, ci am avut o revelatie!!!) ca vad Dunarea curgand cu ciuda, parca nervoasa pe furturile care o secatuiesc.Plangea, pentru ca oamenii, aceeasi oameni care i-au compus cantece,oamenii care au au iubit-o,aceasta rasa marsava care tot ce face este sa isi urmareasca scopurile, o secatuia de viata.Sufeream si eu in tacere alaturi de ea, pentru ca stiam ca astea nu se vor opri prea curand.Nu pana cand mentalitatea oamenilor se va schimba, sau nu pana cand nu vor mai avea ce pune nici ei pe masa(a nu se intelege ca braconeaza de foame, poate doar 5% din ei fac asta, restul fac averi din peste).
Degeaba am telefonat la politie...nu s-a sinchisit nimeni sa isi faca aparitia, desi nu eram departe de un oras-port al Dunarii.
Atunci am inceput sa-mi pun intrebari."De ce ne consideram rasa suprema de pe pamant daca nu stim sa pretuim ce avem?" "De ce lacomia este atat de mare?" "De ce, Dunarea mea draga, ii lasi sa-ti faca asta?"..Dunarea nu-mi putea raspunde, si nici nu putea sa faca ceva sa opreasca jaful piscicol,desi eu, in reveria mea, o vedeam cum isi izbeste curentii in barca respectiva, rasturnand-o.
Intr-un final, barca a plecat.S-a lasat purtata de Dunarea pe care o omora, voit sau nu.Eu am ramas acolo, privind apa care curgea necontenit.Era nepasatoare.Sau indiferenta.Sau poate prea indurerata, incat nu mai putea schita nici un gest.Dar eu eram acolo, ca martor al durerii ei.Si in timp ce-mi desfaceam echipamentul pentru somn,ii aruncam priviri cu coada ochiului."E pur si muove..."realizand ca oricum, Dunarea isi va urma drumul pe care si-l urmeaza de mii de ani, cu sau fara viata ei de odinioara...

Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

Marius X, 24 Martie 2013

Trist dar adevarat ,peste tot e la fel o sa ajungem sa pescuim in acvarii .

Stefan Piersic, 14 Februarie 2012

Trist,dar adevarat.Mare pacat de tara asta..."margaritas ante porcos"(margaritare la porci)...cam asta e tara noastra pentru poporul ei.

Ionut Petrea, 1 Octombrie 2011

Mersi.Ma luase valul.Hai ca poate am sa reusesc si una mai ... optimista

Dinu Florin Cirstean, 1 Octombrie 2011

Ionut, imi pare in primul rand bine ca te-ai hotarat sa publici si o povestire, Sper sa mai urmeze si altele. Frumoase cuvinte ai asternut , trist mesaj ai transmis, dar haide totusi sa incercam macar sa fim optimisti. E greu dar nu imposibil.

, 1 Octombrie 2011

trist si frumos ce ai scris!

Citeşte din aceeaşi categorie:

Omul Tem-Bel si Involutia, 16 octombrie 2012, „Viaţa înseamnă evoluţie. Dacă încetăm să mai creştem, fizic şi spiritual, suntem ca şi morţi.” (Morihei Ueshiba)

Are balta peşte, 11 iulie 2012, S-a dus locul meu de vis

Braconaj la barajul Udeni -Arges 2012, 6 iulie 2012, De mai mult timp au aparut niste plase de 1x1 si cu un plumb in jumatate care se numesc parasute,si sint total interzise,totusi unii din inconstienta le folosesc.Risca dosar penal.

Dilema lui Tom, 10 iunie 2011, Lupul paznic la oi ( sau Tomosoiu paznic pe raul Siret )

Pescuitul: afacere sau placere ?, 2 februarie 2011, O poveste gen "Fratele mai mare"

Fratele mai mare, 22 iulie 2010, Daca cineva îţi cere un peşte ca să-şi astâmpere foamea ,dă-i o undiţă ca să nu-i mai fie foame niciodată ( numai nu-l lăsa să braconeze ).