scrie

August la Negreni, Botosani

Si uite ca ma suna cumatru'(Dumitru) si imi zise:"mergem pe noapte la Negreni?"

de Ciprian Cuzuban, Sâmbătă, 6 August 2011, 1390 afisari, rating maxim


Si uite ca ma suna cumatru'(Dumitru) si imi zise:"mergem pe noapte la Negreni?" Ce mai, era undeva pe la amiaza; mi-am luat galetusa pt rame si am plecat pe deal sa strang "recolta" de rame bineanteles. Dupa ce-l suna-i si pe fratemiu'(C-tin) sa-l intreb de sanatate, pe la ora 16 ne pornisem spre Negreni. Am ajuns si ne-am instalat langa dig. Am inceput cu varga la pluta; cam  la 15 m aruncam la rama si porumb...a mers prost si asa a continuat si dupa ce am dat nada:mamaliga, srot, mix pt crap, porumb.Spre seara am prins un rac. Am adunat ceva lemne cu cumatru' sa facem un foc pt a goni animalele de tantari ce te necajeau, ca se bagau si in ochi, nu alta. Seara am luat cate un caras la juma de ora...dar s-a compensat noaptea cu mii si mii de stele, in care am vazut si 5 stele cazatoare...la fund nu am luat mai nimic, cred ca 5-6 carasi. Fratemiu' s-a dus in masina si a revenit abia spre dimineata la 5. Dimineata pe la ora 4 a fost o ceata de o taiai cu cutitul. Pe la ora 9 dimineata a inceput sa manance cat de cat carasul. Am inceput sa dau si la bobita de mamaliga si era nebunie cu babusca. La final am avut 3 raci, dintre care 2 la rama si unul la porumb prinsi; iar peste caras si babusca 9,5 kg, bineanteles impreuna cu framiu' :)  Cumatru' a luat cam 4 kg. A fost o partida frumoasa!

 


Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

, 6 August 2011

frumoasa povestea,domnule pescar(kabirash)...peste- 9,5kg, impreuna cu fratele(c-tin) care a tras patura de stele peste voi si a dormit in masina,cumatrul care a mai atipit pe scaun....iar tu care ai asistat la un spectacol stelar.Frumoasa partida! Fir intins cat mai curand!

Citeşte din aceeaşi categorie:

Indemn, 19 decembrie 2017, Suflet de poet

Sfarsit de cariera?, 6 decembrie 2017, Simplu... inca ma gandesc...

Din lumea pestilor, 24 iunie 2014, Stavridul lucios

Cugetarile unui val, 24 iunie 2014, Ce e val ca valul trece!

Pestele si pescarul, 24 iunie 2014, Fabula

EPISTOLĂ – Un strigăt din noapte, 12 august 2013, Daca voi orbi înseamnă ca m-au ales zeii să măresc întunericul. (Daniel Corbu)

Primavara sperantelor, 20 iulie 2013, "Primăvara este pentru suflet un surâs al infinitului" (Victor Hugo)

Cuvinte gri, 23 martie 2013, „Natura nu a trădat niciodată inima care a iubit-o.” William Wordsworth

Bătrânul, viaţa şi natura, 23 martie 2013, „Amintirea este întotdeauna un loc de întâlnire” Isabel Allende

Lumini în derivă, 23 martie 2013, Ironia supremă a vieţii este ca nimeni nu scapă de ea în viaţă. – (Robert Heinlein)