Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

scrie

August la Negreni, Botosani

Si uite ca ma suna cumatru'(Dumitru) si imi zise:"mergem pe noapte la Negreni?"

de Ciprian Cuzuban, Sâmbătă, 6 August 2011, 1474 afisari, rating maxim


Si uite ca ma suna cumatru'(Dumitru) si imi zise:"mergem pe noapte la Negreni?" Ce mai, era undeva pe la amiaza; mi-am luat galetusa pt rame si am plecat pe deal sa strang "recolta" de rame bineanteles. Dupa ce-l suna-i si pe fratemiu'(C-tin) sa-l intreb de sanatate, pe la ora 16 ne pornisem spre Negreni. Am ajuns si ne-am instalat langa dig. Am inceput cu varga la pluta; cam  la 15 m aruncam la rama si porumb...a mers prost si asa a continuat si dupa ce am dat nada:mamaliga, srot, mix pt crap, porumb.Spre seara am prins un rac. Am adunat ceva lemne cu cumatru' sa facem un foc pt a goni animalele de tantari ce te necajeau, ca se bagau si in ochi, nu alta. Seara am luat cate un caras la juma de ora...dar s-a compensat noaptea cu mii si mii de stele, in care am vazut si 5 stele cazatoare...la fund nu am luat mai nimic, cred ca 5-6 carasi. Fratemiu' s-a dus in masina si a revenit abia spre dimineata la 5. Dimineata pe la ora 4 a fost o ceata de o taiai cu cutitul. Pe la ora 9 dimineata a inceput sa manance cat de cat carasul. Am inceput sa dau si la bobita de mamaliga si era nebunie cu babusca. La final am avut 3 raci, dintre care 2 la rama si unul la porumb prinsi; iar peste caras si babusca 9,5 kg, bineanteles impreuna cu framiu' :)  Cumatru' a luat cam 4 kg. A fost o partida frumoasa!

 


Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

, 6 August 2011

frumoasa povestea,domnule pescar(kabirash)...peste- 9,5kg, impreuna cu fratele(c-tin) care a tras patura de stele peste voi si a dormit in masina,cumatrul care a mai atipit pe scaun....iar tu care ai asistat la un spectacol stelar.Frumoasa partida! Fir intins cat mai curand!

Citeşte din aceeaşi categorie:

HEN şi HAŢ, 11 decembrie 2020, “Speranța este credința care ne ține de mână în întuneric.”George Ileș

Indemn, 19 decembrie 2017, Suflet de poet

Sfarsit de cariera?, 6 decembrie 2017, Simplu... inca ma gandesc...

Din lumea pestilor, 24 iunie 2014, Stavridul lucios

Cugetarile unui val, 24 iunie 2014, Ce e val ca valul trece!

Pestele si pescarul, 24 iunie 2014, Fabula

EPISTOLĂ – Un strigăt din noapte, 12 august 2013, Daca voi orbi înseamnă ca m-au ales zeii să măresc întunericul. (Daniel Corbu)

Primavara sperantelor, 20 iulie 2013, "Primăvara este pentru suflet un surâs al infinitului" (Victor Hugo)

Cuvinte gri, 23 martie 2013, „Natura nu a trădat niciodată inima care a iubit-o.” William Wordsworth

Bătrânul, viaţa şi natura, 23 martie 2013, „Amintirea este întotdeauna un loc de întâlnire” Isabel Allende