Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

scrie

Să mori ranit din dragoste de pescuit

Amintirea îşi permite anumite libertăţi. Ea lasă anumite detalii la o parte şi le exagerează pe altele, potrivit sentimentului de valoare a obiectelor pe care ea le atinge ( Tennessee Wiliams )

de Dinu Florin Cirstean, Marţi, 23 Noiembrie 2010, 1293 afisari, rating maxim


Se incheie anul , aproape. Se scurteaza zilele si o data cu ele si partidele noatre de pescuit. Cresc noptile. E timp berechet pentru povesti , pentru analize si planuri de viitor.

Focul trosneste vesel in soba. Te cheama sa stai langa el, sa te incalzesti , dar ceva in interiorul fiintei tale nu se lasa induplecat de dulcea chemare. Trebuie sa pleci. Mai ai de dat inca tribut brumei , vantului, ploii , frigului. Te asteapta inca , prietenii tai necuvantatori, ascunsi printre bolovanii de pe fundul apei, printre frunzele moarte, cazute din copacii dezgoliti. Te asteapta si totodata te provoaca la intrecerea extrema. Ei , sau tu. Care e mai bun? Care e mai viclean ? Tu incerci tot ce stii si speri , speri de fiecare data , caci speranta moare ultima.

        E adevarat. Asa patesc si eu. Privesc zilnic prognozele meteo . Ma interesez de la prieteni pe unde mai trage si mai ales ce mai trage. Am ajuns sa ma uit chiar si pe solunare. Totul doar pentru a avea o partida de pescuit reusita. Privesc increzator in viitor. Stiu ca inca nu s-a terminat totul pe anul asta. Voi mai avea cateva victorii .

         Privesc, sper si uit. Uit de cele doua saptamani petrecute in spital. Uit de firul de ata de care mi-a atarnat viata la inceputul lunii iunie, cand , in plina prohibitie, mergand la pescuit pe o balta privata  ( nu are rost sa-i dau numele ), am prins ceva mult mai mult decat peste. Am contactat o boala foarte periculoasa care , dac nu este tratata la timp poate duce chiar  la deces. Este asa-zisa boala a "pescarilor si a medicilor veterinari” – LEPTOSPIROZA. Am crezut ca este o raceala simpla si abia dupa zece zile de la primele simptome, cand deja nu-mi mai puteam misca picioarele , mana dreapta , si nu-mi mai puteam deschide gura , am ajuns pe patul de spital, sectia “Contagioase”, la terapie intensiva . Daca mai intaziam cu 24 de  ore era intazierea finala. Dureri crunte ale incheieurilor , febra mare, deliruli pe alocuri. Injectii cat cuprinde,tratament intens si , incet , incet mi-am revenit. Dupa doua saptamani am plecat acasa. Inca doua saptamani de concediu medical. Dar ceva nu-mi dadea pace. Trebuia sa ies. Sa ma reintalnesc cu prietenii mei - clenii. Intre timp se redeschisese sezonul. Si am iesit . Cu toata opozitia familiei si a prietenilor. Am iesit o data, apoi inca o data , deja la a treia iesire uitasem ca am stat in spital si mai ales de ce am stat.

      Acum , la final de an privesc oarecum mai detasat in urma  si –mi zic doar un lucru, chiar daca ar fi fost sa mor , as fi murit , parafrazand titlul unui film – “ din dragoste de pescuit!”

       Fir intins tuturor !

O poveste , din pacate, cat se poate de adevarata.


Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

Dinu Florin Cirstean, 29 Noiembrie 2010

Singurul lucru pe care-l pot spune ca masura de protectie impotriva Leptospirozei e sa va feriti sa pescuiti in perioade de mare umezeala ( asa cum a fost la inceputul acestei veri ). Leptospirele se dezvolta foarte bine in mediu umed.Si mare atentie sa nu aveti rani deschise, ca asta e calea de patrundere a microbilor in organism. In acea zi eu m-am taiat la un deget cu o frunza de stuf. In rest nu prea stiu ce sa va sfatuiesc. Pe balta respectiva am fost in acea zi 4 insi si doar eu m-am imbolnavit.

Radu Pop, 28 Noiembrie 2010

Sa pierdem un pescar adevarat ? Doamne fereste. Sa pierdem politicieni si "de genul" ... zicem ca este tributul dar un pescar desavârşit, nu.
Ma bucur de happy-end si daca apropos de boala ta ai vreo recomandare ... cum sa ne ferim de asa ceva, te rugam !

Citeşte din aceeaşi categorie:

HEN şi HAŢ, 11 decembrie 2020, “Speranța este credința care ne ține de mână în întuneric.”George Ileș

Indemn, 19 decembrie 2017, Suflet de poet

Sfarsit de cariera?, 6 decembrie 2017, Simplu... inca ma gandesc...

Din lumea pestilor, 24 iunie 2014, Stavridul lucios

Cugetarile unui val, 24 iunie 2014, Ce e val ca valul trece!

Pestele si pescarul, 24 iunie 2014, Fabula

EPISTOLĂ – Un strigăt din noapte, 12 august 2013, Daca voi orbi înseamnă ca m-au ales zeii să măresc întunericul. (Daniel Corbu)

Primavara sperantelor, 20 iulie 2013, "Primăvara este pentru suflet un surâs al infinitului" (Victor Hugo)

Cuvinte gri, 23 martie 2013, „Natura nu a trădat niciodată inima care a iubit-o.” William Wordsworth

Bătrânul, viaţa şi natura, 23 martie 2013, „Amintirea este întotdeauna un loc de întâlnire” Isabel Allende