Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

scrie

Mreană la bolo ... de bambus

Siretul, pe vremuri oferea partide de pescuit împătimiţilor, ce nu vor fi uitate vreodată ...

de Dorin Tudoreanu, Vineri, 24 Februarie 2012, 2167 afisari, rating maxim


Iarasi va povestesc despre Siret, aceasta apa care mi-e atat de draga si de aproape de suflet.

Era undeva prin anii '80,se construise barajul de la Bucecea, dar totusi inca nu disparuse pestele ca acuma, ci din contra , la vremea boabei de porumb faceam partide frumoase la mreana.

Pescuiam impreuna cu cativa prieteni pe un vad , in zona Bucecea, apa cam 1,5-2m,iar ca scule eu eramcel  mai smecher, abandonasem batul de alun mufat cu varf de corn in favoarea unui bat de bambus din 3 tronsoane si o ruleta ruseasca, mare cat o farfurie.De dimineata ciugulisem fiecare cateva mrene in jur de 500-600gr, iar pe la vreo 10 apare pe dig o Dacie de Suceava, cu 3 meseriasi in ea.

Au intrat ei in vorba cu noi, s-au bagat in seama facand misto de sculele noastre, ei bineinteles echipati cu scule de bolo adevarate, bete de 6m, mulinete adevarate, nayloane etc, dar noi cu stiinta locului si pescuitului de zi cu zi acolo.Bineinteles, cu tupeul lor s-au bagat peste noi, noi fiind nevoiti sa ne retragem catre finalul vadului, spre adanc. Si s-au apucat sa nadeasca cu viermi , da viermi nu ca acum cand ii cumparam , fiecare din ei avea cate un sac de 15-20 kg. Degeaba le-am spus ca mananca la boaba de porumb, n-au vrut sa inteleaga.

La a doua nada au si aparut rezultatele : ptr. ei oblete dupa oblete, ptr. noi numai mrene de la 1 kg in sus de ne vajaiau betele si firele carciate de soare si de inelele de sarma ale prajinilor noastre .Pana seara nu mai tin minte daca au luat vreo 4-5 haotei de om, dar noi nu mai tin minte cate rupturi am avut, dar si capturi serioase.

Incapatanati oameni, nici in ruptul capului n-au vrut sa pescuiasca la bob de porumb, cum adica eu un nimeni sa-i invat pe ei ce si cum.

Cu timpul s-au obisnuit toti ce veneau la pescuit pe zona aia si chiar ma cautau sa vada unde pescuim astazi , ce pescuim si cu ce momeala vom da.Eram cunoscut,cu toate ca toti la inceput faceau misto de bambusul meu si caraietoarea ruseasca, dar cand vedeau ce stie sa faca acel bat si ce driluri face, le cam trecea cheful de glume.

Dureros este acum , ca pe langa aceasta apa , care moare incet si sigur, au disparut si camarazii mei batrani de atunci, de la an la an tot mai putini..... Asta e poate e mai bine ptr. ei acolo, decat sa fie neputinciosi ca mine , in fata acestei tragedii ...............


Dă-i notă

Adaugă comentariu

Discuție

niciun comentariu

Citeşte din aceeaşi categorie:

Pescuit pe cris, 24 ianuarie 2014, Anul acesta am deschis sezonul de pescuit in 04 01

Pescuit la varsand, 12 ianuarie 2014, Inpreuna cu echipajul nostru de pescuit am deschis anul 2014 cu o partida de pescuit

08.01.2014-pe Strei la podul din Calan, 8 ianuarie 2014, Podul de pe Strei din Calan

04.01.2014, 4 ianuarie 2014, Podul vintului-vurpar

23.12.2013, 24 decembrie 2013, In 2 ore si un pic

Vara asta, 8 septembrie 2013, Cum am venit asa am si plecat

Intre mova si mures pe partea cu muresul, 7 iulie 2013, Bologneza vs feeder

Intre teleac si totoi, 23 iunie 2013, La somn si soamne

Poveste de iulie, 24 martie 2013, „Viaţa nu este ce ai trăit, ci ce îţi aminteşti că ai trăit şi cum ţi-o aminteşti pentru a o povesti” Gabriel Garcia Marquez

MORUNAŞII DE SOLSTIŢIU, 17 martie 2013, "Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată." Octavian Paler