Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Actiune antibraconaj - acumularea Rogojesti, raul Siret

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 29 Mai 2017, 784 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 2 interesant, 0 neinteresant.


Jandarmii suceveni le-au pus gând rău braconierilor piscicoli

de 

O amplă acţiune de control realizată în comun de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Suceava şi Asociaţia Club Sportiv Bucovina Fishing s-a lăsat cu amenzi, peşte confiscat şi plase monofilament distruse. Descinderea a avut loc sâmbătă dimineaţă pe Acumularea Rogojeşti de pe râul Siret, iar informaţiile pe care le aveau cei care au iniţiat acţiunea de control s-au adeverit în mare parte.

La faţa locului au fost găsite trei plase confecţionate din material textil, dar şi de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 1.000 m. Cu ajutorul acestor plase, braconierii aveau pescuită deja o cantitate de circa 40 de kilograme de ştiucă, lin, babuşcă, caras şi biban. Peştii vii, circa 30 de kilograme, au fost aruncaţi înapoi în apă, iar diferenţa de 10 kilograme de peşte mort şi plasele de pescuit au fost distruse prin ardere.

Cu prilejul aceleiaşi acţiuni de control s-a aplicat şi o amendă de 600 de lei pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Reprezentanţii IJJ Suceava vor acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul. 


adaugă comentariu

Discuție:

Radu Pop spune:4 Iunie 2017

Ce grozav ar fi sa fie instalate camere de supraveghere permanente, de calitate, controlate de la distanta. Ce grozav.

Dinu Florin Cirstean spune:1 Iunie 2017

Desigur. Oricine are permis de pescuit. Repet , asociatia noastra nu are dreptul de a elibera permise. Noi suntm si actionam benevol. Din resurse proprii.

Radu Pop spune:31 Mai 2017

Membrii pescari ai celeilate asociatii au dreptul de a pescui pe Rogojești ?

Dinu Florin Cirstean spune:31 Mai 2017

Deci, Ober sa revenim putin la subiect. Actiunile le facem noi "Asociatia Club Sportiv Bucovina Fishing" in colaborarea cu jandarmii. Noi suntem ONG, noi traim din banii pe care tot noi ii cotizam si oarece sponsori ( detul de firavi). Ideea este ca am cumparat barca, am cumparat peridoc din banii nostrii. Noi facem actiunile din proprie initiativa. Distrugem plasele gasite. Eliberam pestii vii. Facem paguba mare braconierlior. In judet sunt 2 asociatii care incaseaza bani de la pescari pt permisul de pescuit. Ei stau cu mainile in san si chiar ne pun bete in roate la actiunile noastre. Te intreb, asa ca pe un om mare ce esti, DREPTATEA-I ASTA?

Radu Pop spune:30 Mai 2017

Bine si rau. Bine ca se fac controale frecvente, rau ca braconierii nu se dau batuti.