Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Tulcea: Percheziții domiciliare la persoane suspecte de braconaj piscicol

Un articol de Radu Pop, publicat 3 Noiembrie 2016, 771 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au confiscat, la finele săptămânii trecute, peste trei kilometri de plase monofilament şi mai multe bunuri, în urma mai multor percheziţii domiciliare efectuate la două persoane fizice şi două societăţi din judeţul Tulcea, informează agerpres.ro

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Garda de Coastă, percheziţiile domiciliare au fost realizate sub coordonarea procurorului din cadrul Judecătoriei oraşului Babadag, după ce s-a stabilit că mai multe persoane pescuiau ilegal în lacul Razelm, produsele obţinute în urma procesării fiind ulterior vândute fără documente legale.

"În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 45 de plase monofilament în lungime totală de 3.020 metri, 2 plase din fir textil în lungime de 95 metri, 19 kilograme de icre în stare congelată, 70 kg peşte din speciile şalău şi caras, două motoare de barcă, două perechi de rame, o barcă tip lotcă din fibră de sticlă şi 530 litri de lichid de culoare galben brun cu miros specific de motorină", se arată în comunicat.

Poliţiştii Gărzii de Coastă continuă cercetările în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament. 

Aceasta a fost a doua acţiune din ultimele şase luni în timpul căreia poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au efectuat percheziţii domiciliare la persoane suspectate de braconaj piscicol. 

De altfel, în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, potrivit sursei, poliţiştii de frontieră tulceni au ridicat în vederea confiscării 390 de kilograme de peşte proaspăt din diferite specii pentru care patru persoane nu deţineau acte de provenienţă. Ele sunt cercetate în prezent pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/


adaugă comentariu

Discuție: