Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

1,5 milioane de noi forme de viaţă, identificate pe Terra

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 28 Septembrie 2012, 1169 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Expeditia Tara a parcurs peste 112.654 kilometeri, cercetand oceanele planetei.

Cele mai multe dintre speciile recent descoperite sunt fiinte foarte mici, de cel mult 1 cm lungime, care alcatuiesc planctonul oceanelor, insa ele sunt essential pentru buna functionare a ecosistemului, deoarece produc oxigen.

Misiunea a durat 3 ani. Noile specii vor fi expuse in cadrul unei expozitii speciale, la Muzeul de Stiinta din Londra.

Descoperirea va ajuta specialistii sa afle modul in care schimbarea climei afecteaza fauna oceanelor.
specie noua in ocean 3

Din pacate, expeditia este nevoita sa traga si un semnal de alarma: in oceane se afla o cantitate uriasa de deseuri de plastic, aproximativ 50.000 de fragmente pe fiecare 1,6 metri patrati.


Aceste deseuri vor rezista sute sau chiar mii de ani si vor intra in lantul trofic prin pesti sau pasari, ajungand astfel, in final, in hrana oamenilor.

Mostrele au fost prelevate de la o adancime de 2.000 de metri.
Chris Bowler, coordonatorul stiintific al expeditiei, explica importanta covarsitoare pe care o au aceste micute fiinte din plancton in viata noastra:

“Jumatate din oxigenul planetei este produs de oceane. Deci fecare a doua respiratie a noastra se datoreaza acestor specii”. Disparitia unei singure specii ar afecta grav lantul trofic, putand declansa o adevarata catastrofa ecologica.

Sursa :" http://www.fiicurios.ro"


adaugă comentariu

Discuție: