Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Molly de Amazon – Pestele fara pereche

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 9 Octombrie 2012, 1307 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Molly de Amazon sau Poecilia Formosa face parte din familia Poeciliidae ( Viparilor ) si este singura specie de pestii in care nu se gasesc masculi.

Acest peste fiind din familia Viparilor, dupa cum stiti naste pui vii, problema este ca toti puii sunt femele.
Toți puii î poartă același material genetic pe care îl are mama lor, practic sunt colonele mamei lor.

Nu este vorba de o transformare din femelă în mascul, cum este cazul peștelui Xiphophor, pur și simplu nici unul din pui nu este mascul.
Modalitatea de reproducere a acestior pesti numindu-se Ginogeneză.

Molly-ul de Amazon nu este un pește hermafrodit, prezintă un singur organ sexual, cel feminin, iar puii sunt concepuți cu ajutorul spermei masculilor din alte specii compatibile cum ar fi Poecilia latipinna, Poecilia mexicana și Poecilia latipunctata. Caracteristicile genetice ale masculilor nu sunt însă pastrate, iar metoda folosită de acești pești poate însemna o rată a natalității de două ori mai ridicată decât a altor vivipari.

Molly de Amazon ajunge la maturitatea sexuala intre 1–6 luni de la nastere si deobicei naste intre 60 and 100 pui la un interval de 30-40 de zile. Asta ducand la o inmultire rapida in randul lor atat timp cat in acele ape sunt si masculi din speciile enumerate mai sus.


adaugă comentariu

Discuție: