Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Pe limba peștilor

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 27 Februarie 2013, 1876 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Cymothoa exigua este vorba despre singurul parazit cunoscut pana acum care inlocuieste un organ. El traieste numai in gura pestilor si le inlocuieste limba.

Parazitul patrunde in gura victimei prin branhii si se ataseaza la baza limbii, unde consuma sangele pana cand limba se atrofiaza.

Parazitul devorator de limbi reprezinta cea mai ciudata forma de viata parazitara pe care au intalnit-o vreodata oamenii de stiinta. Practic, este singurul parazit cunoscut care inlocuieste cu succes un organ al gazdei.

Nu are o lungime mai mare de 3-4 centimetri si poate fi depistat exclusiv in gura pestilor.

Atat femela, cat si masculul pot sa isi schimbe sexul. De asemenea, amandoi pot sa traiasca in gura pestelui, unde se pot si imperechea.

 

Sursa : "Stirile ProTv.ro"


adaugă comentariu

Discuție: