Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Peşte veninos

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 27 Septembrie 2012, 1368 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 2 interesant, 0 neinteresant.


Pescarii din Croatia au fost avertizati sa fie extrem de atenti la prada pe care o prind in undita.

Un barbat a scos din Marea Adriatica un peste extrem de veninos, care, daca este gatit necorespunzator si mancat, poate ucide pe loc.

Vietatea traieste de obicei in ape tropicale, iar biologii nu au deocamdata vreo explicatie pentru prezenta ei.

Pescar impatimit, un profesor universitar a prins un adevarat monstru in carlig, in loc de un peste.

Mato Brautovic: "De indata ce l-am vazut, din cauza formei, a culorii si a infatisarii ciudate, am fost intimidat si n-am vrut sa pun mana pe el".

Si bine a facut. Testele au confirmat ca pestele este extrem de periculos, fiind vorba de una dintre cele mai veninoase vertebrata din lume.

Nenad Antolovic, Institutul marin Dubrovnik: "Pielea si organele interne contin o neurotoxina care e otravitoare si afecteaza sistemul nervos, ducand de cele mai multe ori la moarte. Daca pestele e mancat, atunci decesul e inevitabil".

Pestele-balon, caruia japonezii ii spun fugo, este comestibil, dar numai gatit de un bucatar care detine licenta pentru acest tip de preparat. Desi 200 de persoane mor anual din cauza lui, japonezii nu au de gand sa renunte la aceasta delicatesa.

Marijan Erceg, bucatar de sushi: "Nimeni nu mi-a comandat sa prepar acest peste. Oamenii aleg ton, somon, peste-pilot".

De aceea, autoritatile din Dubrovnik ii sfatuiesc pe toti pescarii sa fie extrem de atenti.

Nenad Antolovic, Institutul marin Dubrovnik: "Daca nu stiti despre ce peste e vorba, intrebati inainte daca e sau nu comestibil. Altfel pot fi consecinte fatale".

Pestele-balon, de la care a pornit totul, a fost expus in muzeul marin din Dubrovnik.

 

Sursa : " STIRILE PRO TV"

 


adaugă comentariu

Discuție: