Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Peşti cu cancer de piele

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 23 Septembrie 2012, 1201 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Potrivit unui studiu facut de cercetatori britanici si australieni, pestii sufera, ca si oamenii, de cancer de piele, datorat, probabiul, radiatiilor ultraviolete ale Soarelui, informeaza Maxisciences (11 august).

Studiul lor a fost publicat in revista PLoS On si arata ca pestii Plectropomus leopardus care traiesc langa bariera de corali prezinta leziuni cutanate - 15% din cei 136 de pesti observati.

Pestii au pete negre pe piele, pe circa 5% din suprafata corpului. Studii facute ulterior in laborator au aratat ca pestii sunt fragilizati, durata lor de viata este de 6 luni in loc de 4 ani; o simpla variatie de temperatura a apei este suficienta pentru a le grabi moartea.

Totusi, cercetatorii nu stiu cu certitudine cat de vechi sunt cancerele de care sufera pestii respectivi.


adaugă comentariu

Discuție: