Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Comunicat MADR 24.09.2012

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 25 Septembrie 2012, 1124 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 0 interesant, 0 neinteresant.


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, participă în perioada 24-25 septembrie 2012 la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), de la Bruxelles.

În cadrul primei zile de discuţii, România a susţinut menţinerea termenului prevăzut în propunerea de regulament de dezvoltare rurală privind aplicarea noului sistem de delimitare a zonelor cu constrângeri naturale (zone defavorizate), respectiv anul 2014, care va extinde suprafaţa eligibilă pentru astfel de plăţi.

În ceea ce priveşte noua propunere de regulament a Organizaţiei Comune de Piaţă Unice, ţinând cont de volatilitatea preţurilor, România a susţinut introducerea unui mecanism de actualizare periodică a preţurilor de referinţă, mai ales în sectoarele sensibile şi de interes pentru România, respectiv cereale, lapte şi produse lactate, carne de porc, atunci când situaţia pieţei impune o intervenţie. Un exemplu în acest sens este preţul de intervenţie la cereale care este de 101,3 euro/tonă, mult sub preţul pieţei, ceea ce nu permite utilizarea mecanismelor de intervenţie pe piaţă.

Setul de măsuri pe termen scurt şi lung pentru combaterea efectelor secetei şi sprijinirea fermierilor a fost susţinut de România alături de o serie de state membre, care au fost afectate de secetă.

A reieşit nevoia unor instrumente la nivel comunitar care să permită  diverse forme de sprijin pentru cei afectaţi. Una din propuneri a vizat mărirea avansului din plată pe suprafaţă de la 50% la 80% din 16 octombrie a.c. Reamintim că la solicitarea României plăţile se fac din 16 octombrie a.c. şi nu de la 01 decembrie a.c. aşa cum prevedere regulamentul comunitar. 

Data publicarii: 24-09-2012


adaugă comentariu

Discuție: