Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

O nouă "crimă" pe Prut!

Un articol de Dorin Tudoreanu, publicat 6 Aprilie 2014, 2472 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 4 interesant, 0 neinteresant.


http://www.botosaninecenzurat.ro/20140329-exclusiv-cu-ajutorul-ministerului-mediului-gelu-tofan-a-pus-stapanire-pe-acumularea-stanca-costesti.html#comment-6196

EXCLUSIV! Cu ajutorul Ministerului Mediului, Gelu Tofan a pus stăpânire pe acumularea Stânca-Costești

stanca costesti

Deși pare de necrezut acest lucru este cât se poate de real. Fostul rege al cauciucurilor Gelu Tofan este de puțină vreme stăpânul absolut al lacului de acumulare Stânca-Costești. Lacul, cu o suprafață de 2161 de hectare, este declarat de Ministerul Mediului arie de protecţie specială avifaunistică de interes comunitar. Pe considerentul că statul este un administrator prost, întregul lac precum și o rezervație floristică de la Stefănești au fost atribuite la pachet în custodie omului de afaceri Gelu Tofan, sau mai exact firmei patronate de el , SC Tofan SRL .

La baza acestei tranzacții a stat un ordin al ministrului (O.M. nr. 1470/2013) care i-a dat posibilitatea lui Tofan să fie pe gratis custodele lacului. Gelu Tofan a avut obligația să depună doar o documentație, un proiect, prin care să se angajeze că va lua măsuri ferme pentru a proteja întreaga arie preluată de el de la stat.

Până și autoritățile locale au fost surprinse de faptul că statul i-a dat în custodie lui Tofan acumularea Stânca-Costești. “Nu am fost anunțat de asa ceva. Nu știu nimic despre acest lucru și nu cred să fie adevărat. Acumularea Stânca-Costești este un obiectiv de interes strategic național. Nu cred că poate fi dat în custodie. ”a spus prefectul Costică Macaleți.

Practic, Gelu Tofan, prin firma sa, va dispune cum crede el de cuviință de acumularea Stânca-Costești. El va hotărî cine va pescui în zonă și cât pește va putea scoate din lac, cine și în ce fel își va putea construi pensiuni turistice sau locuri de agrement și chiar cine va avea acces pe lac.

Cea mai mare miză sunt însă fondurile europene care din acest an se pot accesa pentru administrarea siturilor naturale de felul celui de la Stânca-Costești

Acesta nu este însă singurul lac din țara dat în custodie de stat. Spre exemplu la Lacul Sfânta Ana nimeni nu mai poate ajunge fără să treacă pe la o barieră unde o firmă percepe taxă de intrare la lac. La fel probabil se va întâmpla și la Stânca-Costești. Vor fi instituite tot felul de taxe de genul: taxă de pescuit sportiv, taxă de parcare, taxă de gratar, taxă de fotografiat, etc.


adaugă comentariu

Discuție:

Dinu Florin Cirstean spune:7 Aprilie 2014

Chiar nu pot comenta. Este mult prea mult....

Dorin Tudoreanu spune:6 Aprilie 2014

Ce nu poti face astazi intr-o tara macinata si bolnava de coruptie , cu bani, dati cui trebuie?