Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Permise pescuit 2012

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 19 Decembrie 2011, 4110 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 5 interesant, 0 neinteresant.


Conform unei declaratii radiofonice a presedintelui Manaila (ANPA), se pare ca anul asta permisele de carton vor fi
inlocuite cu carduri valabile 5 ani, pe care sa se inscrie vize anuale. Probabil permisele vor apare pe la sfarsitul lui
februarie 2012. In 2011 au aparut pe 9 martie !

In alta ordine de idei, ANPA a solicitat asociatiilor un preliminat orientativ privind numarul de permise pe care le
vor solicita.
Asta nu inseamna ca se vor distribui doar prin asociatii.


adaugă comentariu

Discuție:

Cristi Paun spune:12 Ianuarie 2012

vizati permisele.....jandarmi...300ron amenda la draganesti-olt....bine ca l-am vizat...

Balint Laurentiu spune:6 Ianuarie 2012

PERMISUL DE PESCUIT ANPA 2012…

Despre permisele de pescuit ANPA pentru anul 2012 putem spune deocamdata ca ANPA a postat pe siteul propriu o Propunere de ORDIN pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiille de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
Conform respectivei propuneri se doreste modificarea urmatoarelor:
1. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
“(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv, pe baza listelor nominale depuse la ANPA şi a documentelor prevăzute la art. 5, alin. (3);”
2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
“(2) – Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal, netransmisibil, tip card plastifiat, valabil în toate habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării;”
3. La art. 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3) care va avea următorul cuprins:
“(3)–Pâna la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile și în anul 2012.
4. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
“Art. 4. –Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizează anual, cu condiţia achitării anuale a taxei stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură. Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin;”
5. La articolul 5, alineatul (3) se completează și va avea următoarul cuprins:
- ” acordul administratorului/custodelui ariei naturale protejate, după caz.”
sursa www.anpa.ro
Pe scurt: permisul de pescuit ANPA 2012 va fi tiparit in alta forma (tip card plastifiat), aceasta insemnand aparitia lui undeva in perioada martie-aprilie 2012 (asta in cel mai optimist caz), dupa publicarea in MO a modificarii Ordinului 15/2011 si celelalte demersuri legale (licitatie pentru tiparirea lor etc). Pana la aparitia permisului pe 2012, cel eliberat in 2011 va fi valabil. In Delta Dunarii permisul ANPA nu este valabil.
permis-anpa-2012