Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Ştiucă de un metru pescuită pe râul Suceava

Un articol de Cristian Alexandru Isar, publicat 20 Iulie 2012, 1653 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 5 interesant, 0 neinteresant.


Un pescar în vârstă de 70 de ani a avut parte, ieri dimineaţă, de una dintre cele mai mari surprize din cei 60 de ani de când „dă la peşte”, prinzând pe râul Suceava, în zona Mihoveni, o ştiucă măsurând peste o sută de centimetri, grea de aproximativ şase kilograme. Pe bună dreptate, bărbatul s-a minunat de captură, preşedintele asociaţiei locale a pescarilor sportivi confirmând că o ştiucă de asemenea dimensiuni este o raritate în râul Suceava, cu atât mai mult în cârligele pescarilor.

Marin Niculică, din Suceava, profesor pensionar, spune că este pescar de mic copil, de acum 60 de ani, iar în ultimii ani îşi ocupă timpul pescuind, având foarte multe prezenţe pe malul râului Suceava. În trecut a prins un crap de zece kilograme, dar nu în râul Suceava, unde în general capturile mari sunt foarte rare.

 

A prins cu totul întâmplător ştiuca

Ieri dimineaţă, surpriza a fost imensă, mai ales că pescarul nu avea în undiţă momeală pentru răpitor.

Marin Niculică ne-a povestit: „Eu am dat la arc, cu mămăligă, la scobar, mreană... ce cade. Probabil s-o fi prins un peştişor mic într-un cârlig şi ştiuca s-a repezit. Am scos-o destul de greu, noroc că aveam frâna bine pusă la punct, că de altfel o scăpam. Ca timp l-am scos repede, nu mai mult de zece minute”.

Bărbatul a recunoscut că abia aşteaptă să prepare ştiuca şi să o deguste împreună cu familia sa.   

Ceilalţi pescari au admirat cu invidie captura acestuia şi şi-au amintit rapid de capturile şi mai mari pe care le-au făcut în viaţa lor, însă nu pe râul Suceava.

Iosif Pochlischi, care l-a ajutat pe bărbat să scoată ştiuca la mal, a spus. „Eu am prins o dată un crap de patru kilograme. Dar al lui cred că are 6-7 kilograme”.

 

„Ştiuca aceasta este o captură cu adevărat reuşită”

După ce a vizionat imaginile cu captura, Răzvan Florea, preşedintele Asociaţiei Prieteni Pescari Suceava, a confirmat că ştiuca prinsă de pensionar este o captură deosebită.

Răzvan Florea a declarat: „Pe râul Suceava întâlnim numeroase capturi de ştiucă, dar ştiucă de asemenea mărime chiar de mult nu s-a mai prins pe râul Suceava. În general, ştiucile de pe râul Suceava sunt de 1-3 kilograme, însă această captură este cu adevărat reuşită, având în jur de 105 centimetri şi cinci-şase kilograme. Sperăm la mai multe capturi de acest gen şi cu ajutorul nostru, al asociaţiei, care le mai păzim cât de cât de braconieri”. 

El a precizat că în râul Suceava se pescuieşte predominant scobarul, în timp ce mreana şi cleanul sunt ceva mai rare. Ştiucă, somn şi crap, ultimul din ce în ce mai rar, mai sunt alte specii care se agaţă în cârligele pescarilor, a mai spus Răzvan Florea. 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-07-20/Stiuca-de-un-metru-scoasa-de-un-pescar-din-raul-Suceava#ixzz219KIQQW8


adaugă comentariu

Discuție:

Dorin Tudoreanu spune:8 August 2012

Excelenta captura,bravo pescarului!