Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Activitate de prevenire şi combatere a braconajului piscicol 18-28 octombrie 2011

Un articol de Radu Pop, publicat 7 Noiembrie 2011, 1588 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 4 interesant, 0 neinteresant.


În urma acţiunii comune a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române în perioada 18 – 28 octombrie 2011, pe raza judeţelor Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Galaţi şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării s-au ridicat în vederea confiscării:

- 1273 kg peşte proaspăt (din care 55 kg sturion)

27 kg icre de peşte (3 kg icre negre şi 24 kg icre de crap)

12 ambarcaţiuni

7 motoare ambarcaţiuni

79 plase monofilament

- 11 plase din fir textil

- o lansetă de pescuit.

De asemenea, au fost constatate 46 de infracţiuni şi aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 343.418 lei

Sursa: A.N.P.A.


adaugă comentariu

Discuție:

Nicolae Catalin Angheru spune:17 Noiembrie 2011

nu sunt de rea parere dar autoritatile nu isi dau interesul nu la pasa si sa fim seriosi in ilfov unde eu locuiesc sunt 3 sau 4 lacuri care sunt braconate de dimineata pana seara si a 2 zi din nou se face acelasi lucru nimeni nu vede nu aude si nu stie cum se face daca suni la 112 sau iei vreo actiune asti direct raspunzator si tot asa unul din cele 4 lacuri este in al 2 an de populare si toamna trecuta ca si toamna asta astea au braconat pana nu mai putut nu mai ramane nici caraselul ala cat palma oare ce e de facut

Dinu Florin Cirstean spune:17 Noiembrie 2011

La asta ma refeream eu Raducu. Faptul ca imi explica ei prin comunicate ca au prins braconieri si ca aveau N kg de peste nu face decat sa ma infurie. mcar sa nu se laude cu ceea ce fac. Adica cu absolut nimic.

Dinu Florin Cirstean spune:17 Noiembrie 2011

O simpla patrulare zilnica pe malul apelor si tot ar avea un efect pozitiv. Cel putin asa imi place sa cred. Fiecare asociatie care strange cotizatii este obligata prin lege sa aiba un corp propriu de control. Ei ce fac? Asteapta hartii ca sa poata patrula pe malulapei si apoi sa sune la 112 ? Pescarii simpli daca suna s-ar putea sa regrete gestul facut toata viata ( asta o spun din propria experienta).

Radu Pop spune:16 Noiembrie 2011

De fapt dumnealor au de completat 4 luni formulare dupa cate o actiune Asta e explicatia ! Ei chiar ar vrea sa faca controale zilnic dar hârţogăraiul este asa de mareee .....

Radu Pop spune:9 Noiembrie 2011

Pai ... daca acest "organ" vine cu aceste anunturi de presa cum ca din 4 in 4 luni fac cate o actiune ... de fapt ... sa fim seriosi. Asta este caca. Caca 100% pentru ca braconierii nu iasa la "cules" odata la 4 luni. Simplu. Activitatea de braconaj se desfasoara non-stop.
Si atunci permiteti-mi sa spun apropos de aceasta "actiune de prevenire si combatere a braconajului piscilol ... câteva": fix pix ! mare brânz-ul kil de caş; am avut nimic şi am pierdut tot; apă de ploaie; vă daţi mari în parcarea mică; destul ... nu merită.

Aceste activitati de prevenire si bla bla bla .... isi vor avea valoare si respect din partea pescarilor cinstiti atunci cand se vor intampla CEL PUTIN ZILNIC. Clar ?

Dinu Florin Cirstean spune:8 Noiembrie 2011

Deci 1273 kg peste mort. Raman la parerea mea ca actiunile autoritatilor ar trebui sa fie si preventive nu doar " POST- MORTEM" .