Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Pescuitul în judeţul Suceava, o afacere mai presus de Lege

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 30 Mai 2011, 2612 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 3 interesant, 0 neinteresant.


Pentru pescarii din judeţul Suceava se anunţă vremuri tulburi, cu toate că pe data de 03.06.2011 se redeschide în mod oficial pescuitul pe apele publice din toată ţara, motiv, în mod normal de bucurie. După ce în urma evaluării cererilor depuse de către asociaţiile de pescari, apele din judeţul Suceava au fost date în administrare pentru o perioadă de 5 ani asociaţiei Prieteni Pescari Bucovina - Suceava de către ANPA, în data de 26.05.2011, la ICCj a avut loc un proces între AJVPS Suceava în calitate de reclamant şi ANPA, în calitate de pârât, mai precis s-a judecat recursul (la un dosar din anul 2010) înaintat de către ANPA cu privire la dreptul de administrare a apelor publice din judeţul Suceava, care aparţinea atunci AJVPS-ului .

Sentinţa ICCJ a venit ca o palmă dată peste obrazul tuturor pescarilor din judeţul Suceava. Recursul ANPA a fost respins. Hotărârea este definitivă şi inatacabilă. Apele publice din judeţ rămân sub administrarea AJVPS Suceava.

Deci din nou AJVPS va face legea în judet. Problema cea mai mare este ca ei nu recunosc valabilitatea permiselor ANPA, ci doar a permiselor de pescuit eliberate de către ei. Pentru a pescui pe Prut este necesară obţinerea vizei PG de la IJPF Botoşani, care nu o eliberează decât pe baza permisului ANPA, ceea ce presupune ca pescarii suceveni să plătească 2 taxe la 2 asociaţii diferite pentru a putea pescui "legal", atât pe apele publice din judeţ cât şi pe râul Prut.


adaugă comentariu

Discuție: