Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

89 de surse de poluare a apei în Bihor!

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 25 Ianuarie 2013, 1148 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Statistică deloc îmbucurătoare: dintr-un total de 147 de surse de poluare descoperite în anul 2012 în bazinul hidrografic al Crișurilor, mai mult de 50%, adică 89, se află în Bihor. Iar oamenii de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) „Crișuri” au intervenit acolo unde s-au constatat depășiri ale indicatorilor reglementați prin autorizația de gospodărire a apelor: au dat amenzi totale de 688.588,29 lei.

Directorul executiv al ABA, Dumitru Voloșeniuc, spune că „starea ecologică a fost stabilită pe baza elementelor de calitate biologică, fizico-chimice generale și a poluanților specifici”, totul având la bază un sistem de clasificare conform cu cerințele Uniunii Europene.

Potrivit datelor furnizate de ABA, anul trecut au fost monitorizate 71 de tronsoane de apă și au fost prelevate probe aferente 2.239,251 km de curs de apă. „Rezultatele analizelor indică faptul că 59% din cursurile de apă monitorizate se încadrează în stare ecologica bună și 41% în „stare ecologică moderată”, se mai arată într-un comunicat oficial al instituției.

Specialiștii ABA au monitorizat în Bihor 43 de tronsoane de apă, pe o lungime de 1.185,12 km, iar rezultatele arată că 66% din lungimea cursurilor de apă monitorizate se încadrează în stare bună.

Pentru a atrage atenția asupra importanței protejării resurselor de apă, ABA „Crișuri” subliniază că doar 1% din întreaga cantitate de apă de pe Pământ constituie o sursă utilizabilă care să acopere nevoile de băut, prepararea hranei, igienă, agricultură, industrie, şi divertisment ale societăţii umane.

 

Sursa :" Bihorstiri.ro"


adaugă comentariu

Discuție: