Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Apa de mina deversata accidental in raul Baita

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 29 Aprilie 2013, 1222 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Un apel telefonic a fost primit de la un cetatean care a sesizat deversarea accidentala de apa de mina dintr-o galerie amplasata in zona localitatii Baita. Prefectul Anton Rohian a fost anuntat despre situatia de urgenta produsa si s-a deplasat la fata locului, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu, Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures, Primaria si Politia Tautii Magheraus. 

Presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a spus: "Pe debusarea galeriei "Campurele" s-a evacuat accidental apa de mina, care a ajuns in paraul Valea Rosie, iar de aici, mai departe in emisar, raul Baita.Debitul apei evacuate a avut valoarea de 1,5 mc/s. Statia de epurare "Campurele" amplasata in apropierea galeriei a fost inundata, iar functionarea acesteia a fost oprita. Cauza cresterii excesive a debitului de apa evacuat din galerie se datoreaza, cel mai probabil, unor acumulari de apa in subteran, rezultate in urma unei prabusiri (situatii care s-au intamplat si in alte perimetre). Aceste acumulari de apa formate in timp au fost coroborate cu evolutia din ultima perioada a situatiei hidrometeorologie (precipitatii sub forma de ploaie care au avut si caracter de aversa si care s-au inflitrat in reteaua de galerii din subteran. Apa de mina deversata a ajuns in raul Baita, care a fost afectat pe tronsonul din aval, pana la confluenta cu raul Lapus", a spus Anton Rohian. 

 

Sursa : "eMM.ro"


adaugă comentariu

Discuție: