Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Lipsa statiilor de epurare polueaza apele din Olt

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 16 Octombrie 2012, 1235 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Lipsa statiilor de epurare la principalii operatori de apa din judetul nostru duce la o poluare a surselor de apa. Potrivit unui raport al Sistemului de Gospodarire a Apelor, in acest an, din cei 31 de agenti economici care evacueaza ape uzate, monitorizati de institutie, mai mult de jumatate din ei sunt poluatori.

Conform raportului, in anul 2012, Sistemul de Gospodarire a Apelor (S.G.A) Olt monitorizeaza un numar de 31 agenti economici cu evacuari de ape uzate, de tip industrial sau menajer, din care cei mai importanti sunt S.C. Electrocarbon, S.C. ALRO Producere Aluminiu, S.C. ALRO Prelucrare Aluminiu, S.C. S.M.R Bals, Compania de Apa Olt cu sediile secundare Slatina, Draganesti-Olt si Piatra Olt, S.C I.G.O Caracal, S.C. Aqua Trans Bals, S.C. Aquaterm Sercom Corabia. Aceeasi sursa precizeaza ca din cauza unei epurari necorespunzatoare, sau a lipsei statiilor de epurare, respectivii agenti economici polueaza apa cu suspensii, substante organice, amoniu sau fosfor.

Chiar daca reprezentantii SGA preleveaza periodic probe de apa, si aplica penalitati in cazul unor depasiri, situatia persista. "La acesti operatori se preleveaza periodic probe de apa, comparam rezultatele analizelor de laborator cu indicatorii autorizati si in situatiile in care se constata depasiri, se aplica penalitati. Am avut cazuri la Bals, la Caracal, chiar si la operatori mai mici, ca Osica de Sus; au statii de epurare, dar cateodata nu functioneaza la parametrii normali si apar depasiri, iar noi suntem obligati sa aplicam penalitati. Ce as putea sa va spun e ca exista un interes din partea operatorilor locali de apa pentru modernizarea statiilor de epurare", a precizat Tudor Paduraru, directorul interimar al institutiei oltene, in cadrul sedintei de Dialog Social de ieri.

 

Sursa : "Slatina. Ziare.com"


adaugă comentariu

Discuție: