Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Poluare accidentală - jud. Maramureș

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 13 Martie 2013, 1380 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 2 interesant, 0 neinteresant.


Raul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental, miercuri 06.03.2013, cu ape de mină la ieşirea din oraşul Baia Sprie.

Din primele verificări întreprinse de specialişti s-a descoperit că pe tunelul Şuior-Cavnic la ieşirea din oraşul Baia Sprie, aparţinând Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare, a fost înregistrată o creştere a debitelor apelor de mină, cu o culoare roşiatică.

Purtătorul de cuvânt al CSJU Maramureş, Dan Bucă, a declarat, miercuri seară, că râul Săsar se află în parametri obişnuiţi de calitate, după analiza probelor de apă recoltate în urma unei poluări accidentale cu ape de mină.

“Între orele 13,10-18,00, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş a procedat la monitorizarea tronsonului râului Săsar, între zona de debuşare a tunelului Şuior-Cavnic-zona din amonte de municipiul Baia Mare. Nu au fost înregistrate evacuări de apă din tunel care să influenţeze coloristica apei râului Săsar. În urma analizelor probelor de apă recoltate s-a constatat că valorile indicatorilor fizico-chimici se încadrează în parametri de calitate obişnuiţi ai râului pe acest sector”, a spus Dan Bucă.

 

Sursa : "Financiarul.ro"


adaugă comentariu

Discuție:

Radu Pop spune:17 Martie 2013

Oricum, in ceea ce ne intereseaza pe noi, pescarii, banuiesc ca de zeci de ani se regasesc "ZERO peste". Zic asta gandindu-ma la ape frumoase din Maramures pe care am fost, ape de munte, curate d.p.d.v al PET-urilor dar infecte d.p.d.v. al retetei apei, anume substante toxice folosite in minerit.
E ca si cum te-ai intoarce in timp, acum 1000 ani sa zicem, pe o apa de munte, nici urma de locuitori, apa cristalina, bulboane, etc. si te-ai astepta sa fie lumea pastravilor. Dar cacat, lumea substantelor.