Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Poluare pe Arieș

Un articol de Crisan Sergiu, publicat 31 Mai 2013, 1623 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 2 interesant, 0 neinteresant.


În această dimineaţă reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Potaissa Turda au fost sesizaţi despre cazuri de mortalitate piscicolă apărute pe râul Arieş.

Practic sute de peşti pluteau pe Arieş ca urmare a unei poluări survenite cel mai probabil în cursul nopţii trecute.

Marius Maşcam, directorul AVPS Turda, a declarat pentru Radio Transilvania că sesizările au vizat fondul cinegetic 37 Turda, zona Moldoveneşti.

"Am găsit peşti morţi pe apă, aceştia au venit de undeva de la limită cu judeţul Alba. După toate eforturile noatre de repopulare se întâmplă din nou acelaşi lucru, o poluare accidentală cu ape de mină cel mai probabil...vom lua probe de apă şi de peşte să vedem ce s-a întâmplat. Cei care sunt vinovaţi vor fi daţi în judecată, după ce depistăm sursa poluării, din data de 7 iunie se deschide sezonul de pescuit, ce le mai oferim pescarilor? Dup 4 ani de zile de grijă, am făcut repopulări şi fauna piscicolă a fost refăcută, iată că acum eforturile noastre sunt zadarnice. Ne vom constitui parte civilă într-un proces pentru recuperarea prejudiciului iar cel vinovat va fi obligat să facă repopularea!" explică Maşca.  

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, Apele Române, Agenţia pentru Protecţia Mediului, autorităţile locale şi judeţene.

Anul trecut la sfârşitul lunii mai, tot în zona Munţilor Apuseni, râul Arieş a mai fost poluat accidental cu ape de mină în amonte de oraşul Baia de Arieş. 

sursa:turdanews

Sunt curios daca vinovatii vor plati si vor face repopularea Ariesului.


adaugă comentariu

Discuție: