Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Poluarea de la Navodari- ancheta

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 16 Octombrie 2012, 1227 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 0 interesant, 0 neinteresant.


Deşi ancheta care vizează poluarea cu reziduuri chimice a amenajării piscicole din Năvodari nu s-a încheiat, surse din cadrul Gărzii de Mediu susţin că vinovată de poluare se face firma Fertilchim, patronată de Roberto Vincentelli, italianul care în urmă cu ceva ani vroia să transforme oraşul într-o groapă de gunoi. Conducta societăţii transportă compuşi toxici chiar prin vecinătatea amenajării.

Conducta preia reziduurile care sunt prelucrate pe platforma fostului USAS şi le transportă prin canalul dintre Năvodari şi Mamaia. Dragoș Onea, administratorul amenajării a reuşit să obţină dovezi că poluarea ar putea proveni din această conductă, iar surse din cadrul Gărzii de Mediu confirmă acest lucru, deşi ancheta este încă în desfăşurare. Alarmant este faptul că şi probele de apă din canal prezintă compuşi reziduali, iar oamenii pescuiesc fără să realizeze riscurile.

Dragoș Onea, administratorul amenajării piscicole de lângă Năvodari a făcut plângere penală împotriva instituțiilor care nu au luat nici o măsură, deşi a sesizat poluarea în urmă cu jumătate de an.  Autorităţile nu au un răspuns pentru că cei de la Garda de Mediu nu au finalizat ancheta.

Fie că este vorba de o singură firmă sau de mai multe, cert este că Fertilchim, societatea lui Roberto Vincentelli, produce astfel de reziduuri, fiind de mai mult timp în atenţia Gărzii de Mediu.

Sursa : " Gazeta de Navodari"


adaugă comentariu

Discuție: