Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Surse de poluare-Ialomita

Un articol de Dinu Florin Cirstean, publicat 15 Iulie 2013, 2340 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 0 interesant, 0 neinteresant.


Conform unui raport al Administrației Bazinale de Apă Buzău Ialomița, în județul nostru există, la acest moment, un număr de 12 potanțiale surse de poluare, acestea realizând epurarea apelor uzate rezultate în funcție de existența stațiilor de epurare conforme sau neconforme.

În cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ialomița, se desfășoară frecvent activități ce privesc monitorizarea calitativă a apelor, prin efectuarea de analize fizico-chimice și biologice, în cadrul Laboratorului SGA Ialomița. Conform acestora, calitatea apelor de suprafață este influențată de calitatea emisiilor de ape uzate, evacuate de către unitățile economice.

În județul nostru, potrivit ultimelor analize, există 12 potențiale surse de poluare, acestea realizând epurarea apelor uzate rezultate în funcție de existența stațiilor de epurare conforme sau neconforme. Conform prevederilor unei directive a Consiliului Europei, ce privește epurarea apelor uzate, societățile care nu dispun de stații de epurare sau dispun de stații de epurare neconforme, au obligația de a se încadra în termenele de conformare. Pentru acestea, autorizațiile de gospodărire a apelor emise Administrația Națională Apele Române, au ca parte integrantă programe de etapizare a măsurilor întreprinse în scopul realizării de investiții pe perioade strict determinate.

Dintre cele 12 potențiale surse de poluare semnificative, care a avut efectuate un număr variabil de probe de control pe an, șase au obținut derogări la limitele indicatorilor de calitate. Acestea sunt Chemgas Holding Corporation, Urban Slobozia, AGFD Țăndărei, RAJA Constanța – SAC Fetești, Ecoaqua Călărași – filiala Urziceni și SGCL Amara.

Celelalte șase societăți se încadrează în limitele indicatorului de calitate. Acestea sunt Expur Slobozia, Klevek Factory Fetești, Agrisol International Boldești – Ferma Căzănești, ANR SUT 320 Dridu, Pro Air Clean Perieți și Clean Tech International Ciulnița.

Potrivit raportului, comunele Făcăeni și Reviga dețin autorizație de gospodărire a apelor pentru „Alimentare cu apă, sistem de canalizare și stație de epurare“, dar stațiile de epurare nu sunt puse în funcțiune, nefiind realizate racordurile individuale.

Totodată, RAJA Constanța – SAC Țăndărei deține un program de etapizare ce prevede construcția unei stații de epurare noi. În prezent, evacuarea apelor uzate se face în stația de epurare aparținând AGFD Țăndărei.

 

Sursa : " Obsrevator 24"


adaugă comentariu

Discuție: