Hei, verifică aplicația Eu, Pescar!

Nu este o rețea de socializare, nu este un loc unde să te lauzi dar o aplicație de tip asistent personal, gratuită, ce-ți permite să memorezi toate partidele tale de pescuit. Informațiile introduse sunt private, ale tale, stocate securizat pe servere de tip Cloud. Click aici, deschide pagina aplicației în Magazinul Play sau aici pentru pagina aplicației în App Store

publică o știre

Sute de mii de scoici moarte pe râul Olt, posibil dezastru ecologic ?

Un articol de Radu Pop, publicat 1 August 2013, 2004 afişări

Un articol apreciat ca fiind: 1 interesant, 0 neinteresant.


Luni, 29 Iulie 2013, am fost la pescuit pe Olt, în zona Ucea de Jos. Odată ajunşi pe mal, copilul îmî atrage atenţia indicându-mi o scoică moartă adusă la mal. Era întredeschisă, carnea albă la vedere; o scoică mare, 15 cm lungime. "Păcat de ea" am zis şi am început montarea băţului de spinning. Zis şi făcut, pe urmă traversez un râu mic, Ucişoara Murdară, ca să ajung la locul vizat.

Surpriză: văd pe apă scoici moarte, să zicem una la minut. Toate mari, deschise, moarte evident. Deja eram îngrijorat, să fie din cauza temperaturii ? Nu cred, au fost ani mult mai călduroşi, acesta este mizilic. Pescuitul nu a mers, deloc deloc. Doar un copil de clean prins pe Ucişoara, în gura de vărsare în Olt, Ucişoara fiind este o apă rece, de munte, limpede.

Dar ce să vedeţi, am fost şi astăzi, 1 August 2013, pe malul Oltului şi ce am văzut ? O imagine terifiantă ! Credeţi-mă, dacă e să estimez numărul de scoici moarte care "curg", cu toată responsabilitatea vă spun aşa: minim 300 scoici moarte / minut, pe toată suprafaţa apei. Toate mari, ajunse la maturitate.

Malurile Oltului sunt pline de aceste scoici, mirosul de hoit devine tot mai puternic. Peştii se hrănesc din ele, obleţii sunt la vedere.

Un camarad pescar descria imaginea văzută pe barajul de la Olteţ, acolo unde practic aceste scoici au format o mare insulă, de aici şi titlul articolului.

E un dezastru. Nu cunosc cauzele acestui fenomen dar desigur sunt foarte interesat să aflu.

Trist domnii mei !


adaugă comentariu

Discuție:

Cristian Alexandru Isar spune:1 August 2013

cu adevarat trist radule.... un rau plin de scoici este un rau sanatos cu apa curata.....in caz de otravire sau poluare masiva scoicile mor primele ...deoarece ele se hranesc filtrand apa